Un șofer a transformat un Passat din 2001 într-o mașină electrică. Cât au costat modificările – VIDEO

Autor: ProMotor acum 2 săptămâni Mașini electrice

Un american a transformat un Volkswagen Passat vechi într-o mașină care se încarcă la priză. Povestea lui a început în anul 2008, când a cumpărat un Passat fabricat în 2001 cu 1.800 de dolari, cu intenția de a-l transforma în mașină electrică.

Procesul de modificare este destul de anevoios, chiar și pentru cei care se pricep la mecanică, și a durat aproximativ un an de zile. Mașina a fost înregistrată ca vehicul electric în 2009, iar 10 ani mai târziu proprietarul ei a făcut un clip în care își spune povestea. Între timp el a circulat cu această mașină 90.000 de mile (aproximativ 145.000 de km).

Modificările au inclus schimbarea motorului cu combustie internă cu unul electric de 90 de kw (122 CP), schimbarea transmisiei și montarea unui pachet de baterii de 33 kwh ce oferă o autonomie de 100 de mile (144 de km). Proprietarul a instalat pe acest Passat chiar și un sistem de frânare regenerativă.

Omul și-a instalat o stație de încărcare la el în garaj, pe care o folosește mai mult noaptea, când curentul electric este mai ieftin, însă mașina poate fi încărcată la orice punct de încărcare public.

Costul total al modificărilor a ajuns la suma de 25.000 de dolari, dintre care doar 12.500 au costat doar bateriile.

Întreaga poveste o puteți vedea în clipul de mai jos.

VIDEO


Sursa foto: YouTube


Comentarii
Inchide