11 August în istoria automobilistică

11 August este data la care pe porţile uzinei Norwood a ieşit primul exemplar al celebrului muscle car Chevrolet Camaro.

11 August în istoria automobilistică 11 August în istoria automobilistică

11 August 1966 - În această zi la uzina dinOhio Chevrolet a produs oficial primul Chevrolet Camaro. Acestmodel a intrat pe piaţă ladata de 29 Septembrie, fiind o replică aţintită către Ford Mustang,un model cu un succes nebun la acea vreme. Astfel rivalii de laChevrolet au creat platforma GM F, care avea o arhitectură cu motormontat frontal şi propulsie pe roţile din spate, foarte similară caşi concepţie cu a celui mai mare rival.

Evolutia Camaro

Prima generaţieprodusă între 1966 şi 1969 încerca să îi fure clienţii lui Mustang,prin mai multe motorizări, cu capacitate de la 3.8 litri I6 şi 190CP până la un V8 de 7 litri ce dezvolta 430 CP! Generaţia secundăşi-a schimbat uşor reţeta şi de la imaginea simplă de muscle-carmigrând spre ceva mai pretenţios, fiind inspirată de Jaguar, AstonMartin şi Ferrari. Se spune însă că această versiune ar fi cel maiechilibrat muscle car produs vreodată, fiind păstrat în producţietimp de 12 ani.

A treiageneraţie a fost produsă între anii 1982 - 1992, fiind iarăşi unsucces la acea vreme şi tot un deceniu a fost fabricată şi CamaroMkIV. Cea de-a cincea generaţie a fost prezentată în Martie 2009,revenind oarecum la reţeta clasică. Acest model este consideratunul dintre cele mai bune modele muscle car disponibil la oraactuală şi este şi foarte celebru debutând pe marile ecrane însuper producţia Transformers.