Conceptul Peugeot Onyx Scooter vine la Salonul Auto Paris 2012

Autor: Tudor Rus 21 sept. 2012 Știri auto

Deşi nu are decât o fracţiune din puterea supercar-ului Peugeot Onyx de 600 CP, micuţul scuter Onyx compensează printr-o siluetă atletică, îmbrăcată în negru mat cu accente roşii specifice cuprului, ca o prefaţare a materialelor din care este construit. Ce este însă interesant la conceptul de scuter Onyx ţine de posibilitatea posesorului de a-l transforma într-o motocicletă de curse, în funcţie de nevoile acestuia.

Mai mult, Peugeot Onyx Scooter oferă două moduri de condus, Sport şi Urban. În modul Sport, poziţia pilotului este înclinată în faţă, într-o poziţie naturală care conferă totodată o aerodinamică mai bună, cu picioarele orientate spre partea din spate. La trecerea pe modul Urban, poziţia de mers este una clasică denotată de postura verticală cu picioarele orientate spre partea din faţă, ce permite strecurarea cu uşurinţă prin trafic.

În ton cu supercar-ul Onyx, conceptul de scuter este echipat cu un motor hibrid plug-in ce combină un clasic motor cu combustie internă de 400 cc şi un propulsor electric care acţionează roata din spate. Puterea combinată rezultată este de 45 kW, destul cât să propulseze conceptul până la o viteză maximă de 150 km/h şi să producă un cuplu de 58 Nm. Extrem de economic date fiind performanţele, conceptul de scuter Onyx înregistrează un consum de 2 l/100 km şi o autonomie combinată de până la 500 km. Cei interesaţi pot afla mai multe despre scuter la Salonul Auto Paris 2012.

V-AR TENTA SĂ VĂ CUMPĂRAŢI UN SCUTER 2 ÎN 1, CUM ESTE CONCEPTUL ONYX?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide