Cu sufletul la gură: de ce nu trebuie să ratezi filmul Adrenalin. Sub nicio formă

Autor: Adrian Mihălţianu 13 feb. 2015 Știri auto
Cu sufletul la gură: de ce nu trebuie să ratezi filmul Adrenalin. Sub nicio formă

Nu prea facem recenzii de filme aici la ProMotor, deşi ar cam trebui, mai ales cu privire la filmele cu maşini. Dar una este să încerci să comentezi efectele speciale din filmele „de băieţi”, în care fiecare cascadorie este atent regizată, atunci când nu e făcută, pur şi simplu, pe computer, şi cu totul alta este să priveşti timp de două ore un documentar despre motorsportul german văzut prin ochii echipei BMW, un documentar care te ţine mereu cu sufletul la gură, mai ceva decât filmul Rush.

Adrenalin nu este un simplu documentar. Nici măcar nu-l vei putea privi ca atare, ci ca pe un film de acţiune, în care eroii sunt deja în vârstă, dar nostalgia timpurilor în care piloţii erau liberi să-şi facă de cap te va cuprinde şi pe tine, chiar dacă nu ai apucat vremurile alea. Pentru că, timp de ani de zile, libertatea care domnea pe circuitele de DTM era uneori sinonimă cu nebunia, de aici venind şi marea pasiune a germanilor pentru maşini sportive.

De altfel, dacă tu conduci o maşină germană astăzi, foarte multe dintre tehnologiile de la bord au fost ajutate de cursele din deceniile trecute, din care inginerii au învăţat enorm de multe. Însă Adrenalin nu este despre partea tehnică a maşinilor, ci despre emoţie, nebunie, libertate, şansă şi plăcerea de a trăi la maximum.

Un film la care am intrat cu inima strânsă că voi vedea un documentar prea lung (are două ore), dar de la care am ieşit plin de adrenalină, ca şi când aş fi urmărit o cursă extrem, extrem de importantă. A nu se rata, sub nicio formă: mai aveţi posibilitatea de a-l vedea în România, la cinema în Băneasa, pe 24 februarie, biletele pentru data de 17 fiind vândute în întregime!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide