Mazda relansează motorul rotativ

Autor: Marius Vișan 03 oct. 2018 Știri auto

Planurile de viitor ale Mazda includ două modele electrice pe bază de baterii. Unul alimentat doar de baterii, iar altul care va combina o baterie cu un motor Mazda rotativ de dimensiuni mici, care va funcţiona ca range-extender. Rolul acestuia este de a încărca bateria când este necesară creşterea autonomiei vehiculului.

Dimensiunea redusă a motorului rotativ şi puterea mai mare fac posibile mai multe soluţii de tehnologii de electrificare prin intermediul unui grup de elemente.

Beneficiind de compatibilitatea motorului rotativ cu combustibilii lichizi, range-extender-ul care foloseşte motorul rotativ este proiectat să folosească şi gaz petrolier lichefiat (GPL) şi să devină o sursă de electricitate în caz de urgenţă. 

Mazda estimează că motoarele cu combustie internă combinate cu o anumită formă de electrificare vor reprezenta 95% din vehiculele pe care le va produce în 2030 (vehiculele electrice cu baterii vor însemna restul de 5%). Compania va continua să se concentreze pe maximizarea eficienţei motorului termic, după cum indică şi noua motorizare de generaţie viitoare SKYACTIV-X, pe benzină,  cu aprindere prin compresie controlată cu scânteie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide