Nikkei: Compania Nissan Motor va fi trimisă în judecată alături de Carlos Ghosn

Autor: ProMotor 07 dec. 2018 Știri auto
Nikkei: Compania Nissan Motor va fi trimisă în judecată alături de Carlos Ghosn

Procurorii japonezi urmează să trimită în judecată compania Nissan Motor în cadrul investigaţiei în care fostul executiv Carlos Ghosn este acuzat că a raportat autorităţilor financiare sume mai mici decât primise, informează publicaţia Nikkei.

Compania Nissan, alături de Carlos Ghosn şi directorul reprezentativ Greg Kelly, ar urma să fie pusă sub acuzare ca persoană juridică luni, când expiră şi mandatele de arestare ale lui Ghosn şi Kelly.

Declaraţiile false într-un raport anual al unei companii este o infracţiune pentru care şi compania în cauză poate fi trasă la răspundere, pe lângă persoana inculpată. Procurorii japonezi ar urma să trimită în judecată Nissan, pentru că nu l-a împiedicat pe Ghosn să declare informaţii eronate ani la rând.

Sursele Nikkei spun că este foarte probabil că Nissan şi cei doi executivi să fie puşi sub acuzare pentru raportate eronate până la finalul anului fiscal 2015. Ghosn şi Kelly ar urma să fie arestaţi din nou, pentru raportări false făcute în ultimii trei ani.

Carlos Ghosn a fost arestat, în noiembrie, la Tokyo, după un interogatoriu. Ghosn ar fi declarat autorităţilor fiscale din Japonia sume mai mici decât a câştigat, în ultimii 5 ani.

Parchetul din Tokyo a spus că între 2011 şi 2015 Ghosn a declarat că ar fi avut câştiguri totale de 37 milioane euro, când în realitate suma totală era de aproape 80 milioane euro. În plus, din banii companiei (15 milioane euro) s-au achiziţionat şi modernizat casele lui Ghosn din Paris, Tokyo, Beirut, Amsterdam şi Rio de Janeiro, arată informaţiile televiziunii NHK.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide