SKODA Scala – Noul hatchback ceh vine cu noutăţi şi premiere în segment – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 07 dec. 2018 Știri auto

Skoda a lansat la Tel Aviv noul său model, denumit Scala, primul model al constructorului ceh construit pe platforma Volkswagen MQB A0.

Pe lângă noul limbaj de design Skoda, Scala vine cu un nou sistem de infotainment şi servicii online, noi sisteme de asistenţă pentru şofer şi cinci motoare pe benzină, motorină sau sau gaz natural (CNG). Totodată, Scala va fi disponibilă cu blocuri optice cu LED şi numeroase accesorii din gama Simply Clever.

Motoarele disponibile au puteri cuprinse între 90 şi 150 de cai-putere. Vor fi oferite două motorizări TSI de 1 litru, una TSI de 1,5 litri, precum şi un TDI de 1,6 litri. Motorizarea pe gaz natural G-TEC va acea o capacitate de 1 litru şi va fi oferită cândva anul viitor. Toate propulsoarele îndeplinesc condiţiile Euro6 d-TEMP.

Motorizarea de 1 litru va fi oferită în două trepte de putere, 95CP(175 Nm) şi 115 CP(200 Nm), iar cea de 1,5 litri (250 CP) beneficiază de tehnologia ACT ( opreşte automat doi cilindri când încărcătura maşinii este redusă pentru a economisi combustibil). Motorizarea diesel oferă 115 cai-putere şi un cuplu maxim de 250 Nm. Sunt oferite transmisii manuale cu 5 sau 6 trepte, precum şi o transmisie automată DSG cu 7 trepte.

Şasiul Sport va fi oferit opţional, oferind trecerea de la modul de condus Normal la Sport prin intermediul Driving Mode Select.

Printre sistemele de asistenţă oferite standard se regăsesc asistentul de menţinere a benzii de rulare sau sistemul de frânare de urgenţă în oraş. Side Assist, Asistentul de parcare sau pilotul automat adaptiv vor fi pe lista opţionalelor. Skoda Scala va oferi până la 9 airbag-uri, printre care airbag de genunchi pentru şofer. În premieră în acest segment, vor fi disponibile şi airbag-uri laterale pentru pasagerii din spate.

La exterior se mai remarcă jantele pe aliaj de până la 18 inchi şi blocurile optice cu LED oferite în dotarea standard.

Noul sistem de infotainment va fi oferit împreună cu ecrane de la 6,5 la 9,2 inchi, noi funcţii şi conexiune la internet prin intermediul unui eSim preinstalat.

Sistemul Virtual Cockpit va veni cu un display de 10,2 inchi – cel mai mare din segment.

O altă premieră în segment a noului model Scala este hayonul electric, iar cârligul de remorcare este acţionat tot electric.

Dimensiunile exterioare situează Scala în partea superioară a segmentului hatchback, cu o lungime de 4,36 metri, o lăţime de 1,79 metri şi o înălţime de 1,47 metri.

Interiorul modelului Scala se anunţă a fi spaţios, iar cehii spun chiar că se aproapie de cel al modelului Octavia. Ampatamentul este de 2.649 mm, iar portbagajul are o dimensiune mare pentru un hatchback – 467 de litri. Cu bancheta rabatată, depăşeşte 1.400 de litri.

Scala este primul model al constructorului ceh care va purta pe hayon numele Skoda, în locul clasicei embleme.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide