Şoferii americani şi indicatoarele de presiune a pneurilor

Aproape jumătate dintre şoferii americani se pare că nu ştiu semnificaţia acestui martor luminos, din cauza ignoranţei circulând cu automobilele la parametri neconformi.

Şoferii americani şi indicatoarele de presiune a pneurilor Şoferii americani şi indicatoarele de presiune a pneurilor

Toate maşinile americane produse după 2008 vin cuacest indicator la bord, darfoarte mulţi dintre şoferii americani nu îl bagă în seamă pentru căpur şi simplu nu îi cunosc semnificaţia. Este vorba de sistemul demonitorizare a presiunii în cauciucuri care îi comunică şoferului oscădere a presiunii prin intermediul acestui indicator la bord. Defapt martorul se aprinde atunci când presiuneascade cu 25% sub standardulindicat de producător.

Indicator la bord

Însă pentrumulţi dintre şoferii americane este o dotare la fel de utilă ca şicând n-ar fi, americanii neavând habar ce înseamnă. Conform unuistudiu făcut de Schrader şi citat de USAToday, 46% dintre cei intervievaţi nu au ştiut să îinumească semnificaţia, 44% au spus că verifică foarte rar presiuneala roată, iar o treime din cei intervievaţi au recunoscut că nuştiu ce este un sistem de monitorizare a presiunii. 14% dintre ceiintervievaţi au mai spus că au pus acea lumină pe seama uneiprobleme de interior a maşinii, dar nu una gravă care merităinvestigată.

Această mareproblemă a fost motivată de designul neconcludent al iconiţei şitot americanii spun căar fi mult mai evident să apară un mesaj explicit"CheckTires". Ceeace probabil se va implementaluând în considerare procentul foarte mare a celor care nu cunoscce se petrece cu maşina lor când văd acea simbolizare a unui pneumoale cu un semn de exclamare în mijloc.