Struţo-cămila blocului sovietic: Lada desenată de Porsche, dar refuzată de ruşi – FOTO

Autor: Marius Vișan 01 aug. 2016 Știri auto

 


În anul 1975, preşedintele Porsche, Ernst Fuhrmann, s-a întâlnit cu ministrul industriei auto sovietic Viktor Polyakov şi au convenit asupra unui parteneriat de trei ani, în cadrul căruia Porsche urma să ajute la proiectare viitoarelor modele Lada, scrie Jalopnik.com. Ceea ce puteţi vedea în imaginile de mai jos este rezultatul eşuat al acestui parteneriat.

Se numeşte VAZ-Porsche 2103 şi a fost planificat ca facelift al celui mai nou model Lada al timpului. Cei de la Porsche au revizuit suspensia, au rearanjat interiorul şi au ”curăţat” exteriorul. De asemenea, aceştia au au scos elementele din metal inutile şi au pus plastic în loc.

Porsche a propus actualizarea modelului în 1976, dar sovieticii au respins maşina. În schimb, surse ale vremii subliniază faptul că Lada a fost actualizată după propriile planuri.

Cu toate acestea, ruşii au acceptat unele propuneri de la Porsche în 1980 privind modelul Lada Niva. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide