VIDEO: Iată o Lada Riva în stare să provoace un Porsche 911

E greu de spus dacă posesorul Porsche-ului a înţeles ce se întâmplă şi dacă a reacţionat la provocare, însă maşinuţa lui Sergio merită toate laudele. Explicaţii în cele ce urmează.

VIDEO: Iată o Lada Riva în stare să provoace un Porsche 911 VIDEO: Iată o Lada Riva în stare să provoace un Porsche 911

Cel mai nou clip cu Lada (Sergio) - cum este „botezată” pe internet - ne arată break-ul sovietic pe autostradă, lăsând în spate un Porsche 911. Hai să-l vedem mai întâi: 

E greu de spus dacă şoferul din Porsche a scos untul din maşina lui în clipul ăsta. Ipoteza este cu atât mai puţin probabilă cu cât acela pare să fie un GT2 (530 CP şi 680 Nm). Însă asta nu face maşina lui Sergio să fie o Lada cu totul şi cu totul deosebită. Iată şi alte câteva clipuri în care oponenţii au depus, în mod clar, tot efortul de a-i ajunge înainte la finiş.

Se mişcă bine, artă bine şi ştie să facă şi un burnout-uri sau donut-uri. 

„Secretul” maşinii lui Sergio constă, în primul rând, în motorul SR20DET, pe care Nissan l-a produs şi l-a pus, printre altele, pe Silvia şi pe 180 SX. În cazul acestei Lada 2104, puterea estimată este undeva pe la 400 de cai-putere.

Iată încă un video cu o întrecere Lada vs. Porsche

Având în vedere minimalismul care se face remarcat la interior, şi faptul că un 2104 nu cântăreşte mai mult de 1.100 de kilograme, raportul cai-putere/tonă este unul mai mult decât bun: circa 363 CP/tonă. Un 997 GT2 (cum bănuim că este cel din primul clip) are 368. Ar fi, deci, o luptă strânsă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.