Volkswagen vrea să producă, în serie, Golf R400

Autor: Andrei Ştirbu 29 apr. 2015 Știri auto

Acum, că speţa hot hatchurilor depăşeşte binişor pragul de 300 de cai-putere, Volkswagen vrea să facă o demonstraţie de măiestrie şi să producă, în serie, Golf R400. Drept urmare, acum se lucrează la o versiune de producţie, după cum relatează cei de la Autocar Magazine

Animat de un motor cu patru cilindri în linie, turbo, de 2,0 litri, Volkswagen Golf R400 dispune de 400 de cai-putere şi de 450 de Newtoni-metru, distribuiţi între toate cele patru roţi prin intermediul unei cutii manuale cu şase trepte. În materie de performanţe, R400 poate atinge, teoretic, 100 km/h în 3,9 secunde (cu start de pe loc) şi o viteză maximă de 280 km/h.

Principala provocare, în momentul de faţă, este legată de transmisie – o cutie care să poată face faţă cuplului motor. Se ia în considerare şi existenţa unei versiuni cu cutie automată, însă DSG-ul cu şase trepte al lui Golf R nu poate ţine piept unei valori mai mare de 380 de Newtoni-metru. 

Nu ştim cum ar trebui să vedem asta – altcumva decât ca o încercare din partea Volkswagen de a-şi demonstra valenţele specifice segmentului premium. Rivalii lui Golf R ar fi Mercedes-Benz A45 AMG, BMW M235i şi Audi RS3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide