Nissan Ariya a primit undă verde pentru a deveni model de serie. Când va fi gata?

Autor: Elena Luchian 29 iun. 2020 MASINI NOI

Nissan Ariya este conceptul spectaculos care a primit undă verde pentru a deveni model de serie. Cum va arăta și când va fi gata?

GALERIE FOTO

CEO-ul companiei, Makoto Uchida, a confirmat, în cadrul întâlnirii acționarilor, că Nissan Ariya va fi model de serie. Conceptul a fost dezvăluit anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo, iar designul său este inspirat de un concept prezentat tot în Japonia, IMx, în 2017. Ariya a fost prezentat atunci ca un studiu de design, care anticipa și viitoarele modele cu funcții de rulare semi-autonomă ale companiei.

Conceptul este echipat cu tehnologie ProPILOT 2.0. Această tehnologie îi permite mașinii să accelereze, să frâneze și să vireze pe autostradă, fără a-l obliga pe șofer să țină în permanență mâinile pe volan. Acest sistem va ajunge la peste 20 de modele disponibile la nivel global în următorii patru ani.

Nissan Ariya model de serie (3)

Ariya este un concept electric, pus în mișcare de două motoare electrice, amplasate pe puntea din față, respectiv puntea din spate, care îi asigură astfel tracțiune integrală. Nissan îi trece în cont o accelerație de la 0 la 100 km/h în aproximativ 5 secunde și o viteză maximă de 250 km/h. Rămâne de văzut însă, dacă aceste cifre vor fi valabile și în ceea ce privește modelul de serie.

Nissan Ariya, cu pași repezi spre momentul prezentării oficiale

Săptămâna trecută, Nissan a prezentat prima imagine teaser cu viitorul său model electric (VEZI GALERIA FOTO). Versiunea de serie va fi dezvăluită pe 15 iulie. Tot atunci vom afla și specificațiile tehnice. Modelul va fi disponibil, pentru început, pe piața niponă și va ajunge ulterior în Europa, China și Statele Unite.

Cel mai probabil, Ariya va intra în producție la uzina Tochigi din Japonia. Acest centru de producție este transformat pentru a construi exclusiv mașini electrice, o strategie aleasă și de Volkswagen pentru uzina sa din Zwickau, Germania.

Nissan Ariya este modelul pe care mizează japonezii pentru revigorarea gamei. Este una dintre cele 12 mașini electrice noi pe care Nissan intenționează să le lanseze în următoarele 18 luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide