Ce şanse are noul BMW X4 în faţa rivalilor premium Evoque şi Macan?

Autor: Oraan Mărculescu 07 mart. 2014 Opinii

EXTERIOR şi DIMENSIUNI

Range Rover Evoque a fost lansat pe piaţă la finalul lui 2010, deci îl aşteaptă un facelift

Modelul britanic Range Rover Evoque a fost lansat în toamna lui 2010, la Salonul Auto Paris 2010, mai întâi în versiune cu trei uşi. Ulterior a fost adăugată în gamă şi cea cu 5 uşi, Evoque devenind imediat un adevărat hit comercial şi contribuind din plin la creşterea vânzărilor producătorului britanic în anii următori. În 2012, la Geneva, a fost prezentat şi conceptul unei versiuni cabrio, cu şanse mari de a fi produsă în curând.

Porsche Macan a apărut oficial la finalul lui 2013

Porsche Macan, după o îndelungată perioadă de tatonare, a fost lansat în premieră mondială la Salonul Auto Los Angeles, din 2013, pe plan european făcându-şi intrarea chiar cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din acest an. Este oferit doar în versiune de caroserie cu 5 uşi, dar există zvonuri că ar putea apărea o versiune cu două portiere, pentru a rivaliza cu Evoque Coupe.

BMW X4 e cel mai nou, având o parte frontală foarte apropiată de a lui X3 facelift

Poate părea surprinzător că noul BMW X4 nu a fost prezentat la Salonul Auto Geneva 2014, premiera sa mondială fiind păstrată pentru Salonul Auto de la New York, din aprilie (mult mai puţin important decât ”salonul primăverii europene”). Mişcarea e explicată prin potenţialul pe care piaţa americană îl are pentru acest gen de ”SUV-uri de fiţe”, lucru pe care s-au bazat şi cei de la Porsche când au lansat Macan-ul la Los Angeles.

Macan e cel mai lung, dar Evoque are garda la sol mai bună şi un portbagaj mai mare

Din punct de vedere al aspectului, părerile sunt împărţite şi vă puteţi face o idee simplă analizând cele trei modele puse unul lângă altul.

X4 şi Evoque au cea mai agresivă ”privire”, iar Macan se vrea un Cayenne mai mic

 

Evoque are spatele cel mai simplist, iar X4 cel mai expresiv

 

X4 şi Evoque Coupe arată foarte dinamic, Macan şi Evoque în 5 uşi mai pragmatic

Vezi comparaţia între interioare şi dotări, PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide