TOP 10 lucruri care nu-i plac maşinii tale. Şi tu le faci în continuare!

TOP 10 lucruri care nu-i plac maşinii tale. Şi tu le faci în continuare!

Autor: Andrei Ştirbu acum 3 ani Știri

8. Să mergi subturat

Există un mit conform căruia dacă motorul nu e turat, consumă mai puţin. Probabil că ţi-ai dat seama singur că mitul nu este valabil, dacă ai încercat să-l pui în practică.

Există şi un mit conform căruia scobitul din nas îţi întăreşte imunitatea

Mersul subturat, în cazul unui motor turbodiesel de exemplu, facilitează depunerea de ulei pe palele turbinei, depuneri care duc în cele din urmă la moartea turbinei. În general mersul subturat dăunează motorului din cauza unei ungeri deficitare. Iar deteriorarea motorului duce, printre altele, şi la creşterea consumului de combustibil. Adică opusul a ceea ce îţi doreşti tu, nu?

9. Să „încălzeşti” motorul prin supraturare înainte de a te pune în mişcare

În special în perioada rece, şoferii au obiceiul de a porni motorul şi de a-l tura un pic pentru a-l ajuta să se „încălzească” mai repede, deoarece clănţănindu-ţi dinţii dimineaţa nu este chiar cel mai plăcut mod de a-ţi începe ziua.

„Încălzitor” de sezon. Folosiţi cu încredere. Eficienţă garantată

Din păcate, dorinţa ta de a-ţi opri tremuratul supune motorul unui efort considerabil – ai încercat vreodată să ridici greutăţi la cinci secunde după ce te-ai trezit din somn? N-o fă, îţi spun eu că e foarte naşpa. Cel mai bine e să-l laşi vreo 30 de secunde – 1 minut să funcţioneze la ralanti, în timp ce electronicele şi aerul condiţionat sunt oprite. După aia, eşti bun de drum. Nu-l tura „în gol” că schimbările bruşte de temperatură nu-i fac bine.

10. Să nu păstrezi curăţenia în maşină

Hei, nu e o ruşine că s-a întâmplat să scapi bucăţica aia aripioară „Chei-Ef-Si” proaspăt trecută prin sosul Glenn pe carpeta de la picioare şi că ai vărsat sucul când te-ai aplecat să o culegi „ca să nu se facă mizerie”. Cum nu e o ruşine că buzunarele portierelor tale, împreună cu cupholderele şi oricare alt spaţiu de depozitare sunt pline cu ambajale, după o călătorie lungă. Însă cum ţie nu-ţi place să porţi o haină pătată, nici maşinii tale nu-i place să acumuleze tot felul de materii alimentare dubioase.

Citeşte asta şi ia-o cât se poate de în serios: unele mirosuri nu dispar niciodată…

Dacă ai chef să completezi lista, rogu-te să contribui cu încredere cu informaţii în rubrica de comentarii de mai jos. Şi, pentru numele lui Dumnezeu, iubeşte-ţi maşina, omule!

Pagini: 1 2 3Comentarii
Inchide