Noul BYD F3 Plus, un posibil best-seller made in China?

Autor: Oraan Mărculescu 20 aug. 2012 Prezentări

Intrarea pe scena auto a micului fabricant BYD a fost una surprinzătoare, deoarece, în scurt timp, modelul BYD F3 (bazat pe precedenta generaţie Toyota Corolla) a devenit unul dintre cele mai bine vândute de pe piaţa chinezească – în 2009 au fost vândute aproape 300.000 de exemplare, excelent chiar şi pentru China.

BYD F3 Plus se aseamana foarte mult cu actuala Toyota Corolla sedan

Acum a venit rândul celei de-a doua generaţii să fie lansată pe piaţă, o generaţie care ar putea fi acuzată că plagiază actuala Toyota Corolla, BYD F3 Plus fiind particularizată la nivelul părţii frontale şi a stopurilor.

Pentru un sedan compact, BYD F3 Plus arată foarte echilibrat, chinezii renunţând la orice artificiu din sfera kitsch-ului, deşi unii ar putea comenta că maşina are cam multe ornamente cromate.

BYD F3 Plus are un interior cu o evidenta nota de lux

Interiorul este complet diferit faţă de ce ştim de la Toyota, bordul fiind foarte modern şi promiţând o ergonomie mai mult decât decentă. Portbagajul are doar 460 de litri, iar spaţiul interior se anunţă în limitele clasei, însă BYD F3 Plus atrage atenţia cu nişte dotări ultimul răcnet:

  • Remote Start System – pornirea motorului din telecomandă
  • Parking Remote Control – telecomandă pentru parcare: maşina poate fi controlată din telecomandă, putându-se deplasa maximum 20 de metri cu o viteză de 5 km/h
  • Voice Control – apelarea vocală pentru funcţiile maşinii, chiar şi în cazul navigării pe internet

BYD F3 Plus ofera sistem de control la distanta al pacarii masinii

Pe lângă care BYD F3 Plus mai propune o serie de opţiuni numeroase, pe care, cel puţin în Europa, suntem obişnuiţi să le găsim pe maşini dintr-o clasă superioară: de la tapiţerie din piele şi scaune electrice până la climatizare automată bi-zonă sau frână de parcare automată. La nivelul securităţii, BYD F3 Plus beneficiză de ESP şi 6 airbaguri standard.

Ca motorizări, BYD F3 Plus se bazează pe serviciile unui propulsor pe benzină de 1,5 litri, declinat în 3 versiuni:

  • 1.5i de 109 CP, motor aspirat de concepţie mai veche, asociat cu o cutie manuală cu 5 trepte
  • 1.5 Ti de 154 CP, motor turbo, cu injecţie directă şi distribuţie variabilă, asociat cu o cutie manuală cu 6 trepte
  • 1.5 TID – în acest caz, motorul de 154 CP este asociat cu o cutie automată complet nouă, având 6 trepte şi dublu ambreiaj

BYD F3 Plus ofera trei versiuni de propulsie, printre care una cu dublu-ambreiaj

Din 2013, noul BYD F3 Plus va intra în producţie şi la uzina partenerului din Rusia, TaGaz, urmând ca noul maşină chinezească să ajungă şi pe unele pieţe din Europa de Est. Dacă va ajunge şi în România, încă nu ştim, dar asta ar însemna încă un rival pentru viitoarea Dacia Sedan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide