Dacia Logan MCV

Acum doi ani de zile avea să se lanseze la apă primul mare succes al industriei auto din Romania postdecembristă, Dacia Logan. Succesul era garantat de îmbinarea tehnologiei moderne cu reducerea costurilor de producţie, rezultatul acestei reţete putându-se cuantifica în aproape 90.000 de unităţi Dacia Logan vândute în 2005.

Dacia Logan MCV Dacia Logan MCV

Logan MCV, spoiler mai mareDimensiunile generoase şi robusteţea sunt principalele caracteristici a lui Logan MCV. Noul membru al familiei Dacia foloseşte o parte din elementele stilistice ale Logan Steppe Concept.

Astfel, Logan MCV se distinge de berlină prin bara faţă redesenată în partea inferioară. Priza de aer este mai largă faţă de berlină, iar noile zone de montare a proiectoarelor de ceaţă conferă vehiculului o personalitate distinctă. Bandourile de protectie laterale, larg dimensionate, consolidează senzaţia de robusteţe şi oferă o protecţie mărită la zgârieturi.

Pavilionul supra-înălţat lasă să se întrevadă habitabilitatea foarte bună şi impresia de spaţiu percepută la bordul vehiculului. În partea din spate, designul blocurilor optice şi poziţionarea acestestora sunt inspirate de la conceptul Steppe, înscriindu-se în linia generală a vehiculului. Prin poziţionarea lor, stopurile încadrează, într-o manieră practică, cele două portiere asimetrice, cu deschidere 1/3-2/3.

Logan MCV, pana la 7 locuriUn automobil care măsoară aproape 4,5 metri lungime nu mai poate fi catalogat ca o maşină mică. Chiar dacă Logan utilizează platforma tehnică a noului Renault Clio, fiind o berlină de clasă mică, spaţiul interior al noului break produs la Mioveni este demn de clasa compactă. Ampatamentul noului model Dacia de 2,9 metri fiind mai mare cu 27 de centrimetri faţă de varianta berlină de caroserie.

Beneficind de platforma B a alianţei Renault Nissan, platformă pe care o împarte cu modelele Modus, ClioII, Clio III şi Nissan Micra, Dacia Logan MCV preia, în mod evident, şi elementele de securitate activă ale platformei. Puntea faţă este derivată din cea a modelului Clio II, fiind de tip pseudo-McPherson, iar puntea spate preia conceptul de profil în formă H, comună tuturor autoheviculelor construite pe această platformă.

Nivelele de echipare superioare sunt dotate cu ABS cu repartitor al forţei de frânare, acelaşi sistem fiind utilizat şi pe Renault Megane II. În materie de siguranţă pasivă, Logan MCV este echipat standard cu airbag-uri frontale, iar în viitorul apropiat se vor putea comanda opţional şi airbag-uri laterale pentru locurile din faţă.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.