Rolls Royce Phantom Coupe

Familia Rolls Royce Phantom este acum completă, ultimul membru de viţă nobilă are doar două uşi şi face uitată noţiunea de şofer privat, fiind destinat lorzilor pasionaţi de automobilism.

Rolls Royce Phantom CoupeRolls Royce a prezentat acest model, în premieră, în 2006 sub denumirea 101EX Concept, iar reacţiile pozitive au catalizat introducerea coupeului de superlux în producţia de serie pentru anul viitor. Noul venit va forma împreună cu Phantom, Phantom Extended Wheelbase şi Phantom Drophead Coupe cel mai exclusivist cvartet din lumea auto.

Cu linii elegante, forme ample şi detalii extravagante, Phantom Coupe oferă un festin automobilistic, garnisit cu mult lux. Deşi mulţi vor spune că este, în fond, un Drophead cu plafon metalic, cei din Goodwood declară sus şi tare că este un model de sine stătătoare ce oferă experienţe diferite faţă de varianta cabrio.

Partea frontală falic alungită şi grila impozantă sunt elemente cu care Rolls Royce ne-a obişnuit în ultimii ani. Pentru a îi da o notă de contemporanitate şi a ţine pasul cu ultimele tendinţe, din reţetă nu lipsesc farurile cu LED, iar trăsăturile ferme, masculine, au fost uşor rotunjite. De asemenea, spatele este scurt, specific mărcii britanice. Caroseria masivă, cântărind aproape 2,5 tone, este pusă mai bine în evidenţă de roţile gigantice de 21 de inchi.

Rolls Royce Phantom CoupePentru că vorbim de un model sinonim cu definiţia luxului, Phantom Coupe prezintă anumite elemente de-a dreptul "extraterestre" pentru majoritatea automobilelor contemporane. Uşile "suicide", acţionate prin automat şi căptuşeala interioară a plafonului, ce aduce stelele mai aproape în nopţile înnorate sunt două dintre artificiile scoase de inginerii britanici din joben pentru a mulţumi şi cele mai extravagante gusturi dublate de cele mai generoase buzunare. Potenţialii clienţi vor avea la dispoziţie aproape 44.000 de elemente pentru a îşi personaliza propriul automobil.

Sub generoasa capotă toarce acelaşi bloc V12 de 6,75 litri prezent şi pe modelele sedan şi cabrio. Cei 453 de cai vor propulsa Coupe-ul până la 100 km/h în 5,6 secunde. Viteza maximă este, limitată la 250 km/h, mai multă decât suficientă pentru un model care pune accentul pe eleganţă. Producţia de serie va începe în vara acestui an.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.