Travec Tecdrah TTi – offroader german bazat pe Dacia Duster

Autor: Oraan Mărculescu acum 8 ani Prezentari

De la jumătatea anului 2012, amatorii de maşini offroad abordabile ar trebui să ştie că vor putea apela la mica firmă germană Travec, aceasta urmând a propune pe piaţă un model interesant: Travec Tecdrah TTi. Care e, în mare parte, un model Dacia Duster camuflat în stil… G-Class!

Travec Tecdrah TTi preia tehnica lui Dacia Duster, dar intr-un pachet in stil G-Class

Nu este nici o glumă, deoarece Travec Tecdrah foloseşte interiorul, sistemul de tracţiune integrală şi motorizările de la Dacia Duster. În rest, însă, specialiştii Travec au tratat subiectul „maşină offroad ieftină” în alt mod, unul care le va face cu ochiul amatorilor de 4×4 serioase.

Structura lui Tecdrah constă dintr-un şasiu separat, construit din oţel, pe care este montată o caroserie tubulară, care foloseşte bare şi traverse din aluminiu, pentru o masă cât mai redusă. Panourile caroseriei nu sunt realizate din metal, ci din plastic ABS, care poate fi reciclat în proporţie de 70%.

Fata de Duster, Travec Tecdrah foloseste un sasiu separat, o caroserie tubulara si panouri exterioiare din plastic ABS

Marele avantaj al acestei structuri inspirate din lumea sporturilor offroad îl reprezintă masa redusă a ansamblului, care variază între 990 şi 1.290 kg, în funcţie de motorizare şi tipul de transmisie, 4×2 sau 4×4 (ceea ce înseamnă un câştig de până la 50% comparativ cu modele similare, cu structură clasică). În plus, rezistenţa la coroziune este foarte bună, Travec estimând o durată de viaţă a caroseriei de circa 25 de ani, iar panourile din plastic nu trebuie vopsite, fiind şi rezistente la zgârieturi.

Maşina are o lungime de 4.185 mm şi un ampatament de 2.450 mm, iar unghiurile de atac şi ieşire se anunţă foarte bune, având peste 40 de grade. În plus, garda la sol este extrem de generoasă, având 38,9 cm, ceea ce promite un comportament foarte bun în offroad, peste obstacole importante. Având aproape 1,8 metri înălţime, Tecdrah e mai înaltă decât un Duster, însă lăţimea este suficient de mare pentru a nu da emoţii la înclinările laterale.

Travec Tecdrah are o gada la sol de aproape 39 cm si unghiuri de trecere de peste 40 de grade

Travec Tecdrah are două portiere şi 4 locuri, partea din spate fiind acoperită de o prelată. Barele faţă şi spate, precum şi fenderele proeminente ale roţilor contribuie la un look impunător, de offroad serios, designul pătrăţos şi farurile rotunde indicând destul de clar sursa de inspiraţie: venerabilul Mercedes-Benz G-Class.

Sistemul de tracţiune integrală este acelaşi de la Dacia Duster, iar puntea spate provine de la Nissan Qashqai – adoptarea unor soluţii de mare serie înseamnă şi un avantaj în privinţa servisării ulterioare, mai ales că vorbim de componente care şi-au dovedit fiabilitatea până acum.

Se speculeaza ca Travec Tecdrah va porni de la 13.000 euro, iar dieselul 4x4 va costa circa 18.000 euro in Germania

Versiunea de bază va beneficia, evident, de motorul pe benzină de 1,6 litri în variantă 4×2, în timp versiunea de top primeşte motorul 1.5 dCi de 90 CP, dar şi sistemul de tracţiune 4×4 – astfel, Travec Tecdrah anunţă un demaraj 0-100 km/h în 14,9 secunde şi o viteză maximă de 148 km/h, în timp ce consumul mediu se va cifra la 5,3 litri/100 km.

În mod interesant, premiera lui Travec Tecdrah TTi a avut loc chiar la Salonul Auto Frankfurt 2011, însă oficialii nu au făcut publice şi preţurile pentru maşină, declarând doar că urmează să intre în producţia de serie la jumătatea anului 2012. Totuşi, unele zvonuri spun că versiunea de bază va porni în Germania de la 13.000 euro, iar dieselul 4×4 va costa în jur de 18.000 euro – adică similar cu politica de preţuri pentru Dacia Duster în Germania!

Ce părere aveţi:

AŢI DA BANII PE O DACIA DUSTER CARE ARATĂ CA UN MERCEDES-BENZ G-CLASS?

Travec Techdrach TTi – offroader german bazat pe Dacia Duster! de pe tare.roComentarii
Inchide