Acest Volkswagen Golf 4 ascunde un motor de Lamborghini Gallardo în portbagaj

Ştii, există unii pasionaţi de tuning care preferă să facă tot ce pot la motorul pe care îl au la dispoziţie. Şi e ok, fiindcă să schimbi motorul poate fi o durere foarte mare de cap. Dar mai există şi unii pasionaţi care renunţă cu totul la inima metalică originală în favoarea unui propulsor mai mare. De exemplu, cum s-a întâmplat cu Golful 4 de mai jos, care a primit un V10 de Lamborghini Gallardo.

Acest Volkswagen Golf 4 ascunde un motor de Lamborghini Gallardo în portbagaj Acest Volkswagen Golf 4 ascunde un motor de Lamborghini Gallardo în portbagaj

Volkswagen Golf 4 e o maşină destul de bună şi a ajuns să fie chiar ieftină. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi şi sportivă. Cel puţin asta au spus cei de la Asgard Performance, care au luat un Golf 4 R32 şi au montat un motor V10 de Lamborghini Gallardo unde se află de obicei portbagajul. 

După ce au făcut toată treaba asta (care, între noi fie vorba, e cam greu de dus până la capăt), au montat nu unul, ci două turbocompresoare, astfel că puterea maximă a ajuns la 1.500 CP, iar cuplul la 1.760 Nm. Dacă pui la socoteală că întreaga maşină a ajuns să cântărească doar 900 kg după ce au fost scoase toate elementele inutile, ajungi la concluzia că jucăria asta poate fi rapidă. Extrem de rapidă.

Deocamdată nu au fost publicate cifrele pentru acceleraţii sau viteză maximă, dar e lesne de înţeles că vor fi impresionante. Avem şi un video mai jos, unde poţi să asculţi centrala de putere din portbagaj.