Aur pentru noul Mercedes-Benz S-Class. Sau kitch-tuning pentru China…

Autor: Oraan Mărculescu 12 mart. 2014 Tuning auto

De ce se numeşte CS50 Versailles această creaţie bazată pe noua limuzină Mercedes-Benz S-Class? Deoarece, conform tunerului Carlsson, se doreşte ”un tribut adus aristocraţiei franceze” de altă dată. O sintagmă care în China e înţeleasă altfel: epatare deşănţată.

Cea mai dorită limuzină din lume, acum mai valoroasă. Nu neapărat mai arătoasă…

Prin urmare, modelul de faţă a fost ornat cu peste 1.000 de foiţe din aur, aplicarea acestora pe caroserie necesitând 200 de ore de muncă manuală. Pericolul de a pierde vreun gram de aur este înlăturat datorită finisării speciale a acestor foiţe, procesele de lipire şi uscare asigurând durabilitatea la intemperii şi curenţi.

Da, butoane din aur. Când le atingi să-ţi aminteşti de conturile grase

În interior, aproape 300 de componente au fost îmbrăcate în aur, valoarea totală a ornamentelor aurite ridicându-se la circa 12.000 de euro. Evident, în funcţie de gusturile clienţilor, se poate merge mai departe – de exemplu, cusătura tapiţeriei din piele poate fi realizată cu fir din aur…

Dacă eşti exagerat de pretenţios, poţi avea chiar şi cusătură cu fir din aur. Merită?

Preţul de bază pentru un model Carlsson CS50 Versailles porneşte de la 268.000 de euro, în funcţie de motorizarea preferată acesta ajungând la aproape 400.000 de euro. În condiţiile în care doar 25 de exemplare vor fi construite, tunerul german se aşteaptă să găsească foarte rapid cumpărători printre aristocraţii Chinei.

Vrei un S-Class aurit sau un Rolls Royce ”de bază”? Au cam acelaşi preţ…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide