Aur pentru noul Mercedes-Benz S-Class. Sau kitch-tuning pentru China...

În mod ciudat, tunerul Carlsson a ales Salonul Auto Geneva 2014 pentru a-şi expune cea mai recentă creaţie: un Mercedes-Benz S-Class ornat cu aur, dedicat clienţilor cu bani (şi cu gusturi discutabile) din China. Vreţi să ştiţi şi cât costă un asemenea CS50 Versailles? Aflaţi în continuare.

Aur pentru noul Mercedes-Benz S-Class. Sau kitch-tuning pentru China... Aur pentru noul Mercedes-Benz S-Class. Sau kitch-tuning pentru China...

De ce se numeşte CS50 Versailles această creaţie bazată pe noua limuzină Mercedes-Benz S-Class? Deoarece, conform tunerului Carlsson, se doreşte ”un tribut adus aristocraţiei franceze” de altă dată. O sintagmă care în China e înţeleasă altfel: epatare deşănţată.

Cea mai dorită limuzină din lume, acum mai valoroasă. Nu neapărat mai arătoasă...

Prin urmare, modelul de faţă a fost ornat cu peste 1.000 de foiţe din aur, aplicarea acestora pe caroserie necesitând 200 de ore de muncă manuală. Pericolul de a pierde vreun gram de aur este înlăturat datorită finisării speciale a acestor foiţe, procesele de lipire şi uscare asigurând durabilitatea la intemperii şi curenţi.

Da, butoane din aur. Când le atingi să-ţi aminteşti de conturile grase

În interior, aproape 300 de componente au fost îmbrăcate în aur, valoarea totală a ornamentelor aurite ridicându-se la circa 12.000 de euro. Evident, în funcţie de gusturile clienţilor, se poate merge mai departe - de exemplu, cusătura tapiţeriei din piele poate fi realizată cu fir din aur...

Dacă eşti exagerat de pretenţios, poţi avea chiar şi cusătură cu fir din aur. Merită?

Preţul de bază pentru un model Carlsson CS50 Versailles porneşte de la 268.000 de euro, în funcţie de motorizarea preferată acesta ajungând la aproape 400.000 de euro. În condiţiile în care doar 25 de exemplare vor fi construite, tunerul german se aşteaptă să găsească foarte rapid cumpărători printre aristocraţii Chinei.

Vrei un S-Class aurit sau un Rolls Royce ”de bază”? Au cam acelaşi preţ...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.