Binz Xtend este un Mercedes E Break de 6 metri!

Specialistul german Binz realizează diverse maşini speciale, în general derivate din modele Mercedes. Cea mai nouă creaţie este o limuzină de 6 metri, derivată din Mercedes E-Class... varianta break!

Binz Xtend este un Mercedes E Break de 6 metri! Binz Xtend este un Mercedes E Break de 6 metri!

La ora actuală, cel mai lung break de pe piaţăeste Mercedes E Class T-Modell, care selaudă cu o lungime respectabilă, de 4.895 milimetri (cudoar 57 mm mai mult decât Skoda Superb Combi).

Dar se poate şi mai mult de atât, lucru pe care ni-ldemonstrează specialistul german Binz, responsabil şide limuzina cu 6 portiere bazată peMercedes E-Class sedan. Ne întrebăm, totuşi, cine ar aveanevoie de un break de aproape 6 metri?

Binz Xtend este bazat pe Mercedes E Class Estate si are o lungime de 5,79 metri

Din punct de vedere dimensional, Binz Xtend are olungime de 5,79 metri, cei 0,9 metri suplimentari reprezentândcreşterea de ampatament, care ajunge astfel de la 2,8metri la 3,6 m. Nu vorbim, totuşi, de un record, deoareceMaybach 62 are un ampatament de 3,8 metri (ca să rămânem însfera Daimler).

Dacă actualul Mercedes E-Class Break se poate lăuda cu ocapacitate maximă a portbagajului de aproape 2 metri cubi, ne-am fiaşteptat ca Binz Xtend să vină cu un spaţiu extrem de generospentru bagaje - totuşi, Binz anunţă o valoare de numai 540de litri, chiar mai mică decât cea de 695 litri, cât arebreakul E-Class în configuraţia cu 5 locuri.

Binz Extend porneste de la circa122.000 euro. Mai mult ca E 63 AMG Estate!

Binz Xtend este propus cu trei versiuni de motorizare: E 250 CDIBlueEFFICIENCY, E 350 CGI BlueEFFICIENCY şi vârful de gamă E 500,cu motor V8 de 388 CP. Masa totală a acestei versiunicreşte de la 1.925 kg la 2.135 kg, iar masa totală autorizatăajunge la 2.700 kg, ceea ce înseamnă că Binz Xtend este unbreak cu greutate... la propriu.

Preţul de pornire pentru un model Binz Xtend este de121.950 euro, adică mai mult chiar şi decât sportivulMercedes E 63 AMG Estate. Prin urmare, chiar există clienţiinteresaţi de un break aşa de mare şi de scump?