Cel mai puternic VW Transporter: are 700 CP!!! Cât costă?

Autor: Cristian Agatie 02 aug. 2019 Tuning auto

Tunerul german HGP a modificat un VW Transporter T5 care are acum 700 CP şi un look care seamănă cu al modernului T6. Maşina a fost un microbuz luxos pentru familia unui oficial VW, dar în timp şi-a pierdut atractivitatea. O imagine nouă, tehnnologii noi şi un motor supraalimentat cu două turbine au ridicat substanţial valoarea bătrânului Transporter. 

Dacă preţul de bază al maşinii donatoare fusese de 90.000 de euro, exponatul modificat de HGP se vinde acum pe un site de anunţuri din Germania cu nu mai puţin de 170.000 de euro. Motorizarea originală dezvolta 204 CP şi un cupşlu maxim de 450 Nm dar, după infuzia de steroizi, valorile au fost ridicate la 700 CP, respectiv 925 Nm! Desigur, nu e acelaşi diesel cuminte, ci un benzinar de 3,6 litri cu dublă supraalimentare.

O atât de mare diferenţă a impus modificarea tuturor componentelor trenului de rulare: suspensia, frânele şi direcţia au fost substanţial modificate pentru a face faţă solicitărilor imense. Desigur electronica de comandă a fost actualizată, iar evacuarea este una pe măsura pretenţiilor. Un set de roţi de 20 de inchi completează imaginea acestui super-Bulli. 

Surprinzător, în interior nu au fost operate modificări masive. Luxul oferit de modelul original continuă să reprezinte o ofertă solidă, cu fotolii din piele, acoperiş din Alcantara, unitate multimedia şi alte gadgeturi deloc neobişnuite într-un Transporter de lux.

Acum, cu upgrade-ul sistemului de propulsie, acest VW Transporter oferă un mix imbatabil dintre luxul opulent şi performaneţele unui supercar. Dacă eşti interesat, maşina este de vânzare pe scout24.de.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide