Cel mai rapid Nissan GT-R din Europa face sfertul de milă în 7,8 secunde

Autor: Andrei Ştirbu 20 dec. 2014 Tuning auto
Cel mai rapid Nissan GT-R din Europa face sfertul de milă în 7,8 secunde

O maşină care accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde este o maşină pe care o cataloghezi ca fiind foarte rapidă. Iar GT-R este renumit pentru abilităţile sale de propulsie în startul de pe loc, abilităţi care îl pun umăr la umăr cu hypercarurile mai puternice şi cu mult mai scumpe decât renumitul Godzilla.

Însă pentru unii 0-100 km/h în 2,84 secunde nu înseamnă excelent, ci mai degrabă „se poate şi mai bine”. Unul dintre exemple este Moise, GT-R-ul care a stabilit cel mai rapid timp 0-400 de metri pe tărâm european. Proiectul celor de la Gosha Turbo Tech dezvoltă undeva la 1.800 de cai-putere şi străbate primii 18,3 metri în doar o secundă şi 20 de sutimi, trecând linia de finiş de la 400 de metri în 7,810 secunde cu o viteză de 287 de kilometri pe oră.

Dar se poate şi mai bine. Conform autoevolution.com, Moise este al treilea cel mai sprinten GT-R din lume, regele 0-400 m fiind proiectul celor de la AMS Performance, Alpha Omega. GT-R-ul AMS are circa 2.000 de cai-putere şi străbate sfertul de milă în 7,7 secunde cu o viteză la finiş de 299, 34 km/h. 

Ar trebui să emitem şi o concluzie pentru tot ce am văzut, însă nu prea mai suntem în stare, că nu reuşim să ne desprindem mandibulele de pe birouri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide