Citan primeşte tratamentul ”dubă hot-hatch” de la Hartmann

Pot fi utilitarele sportive? Tunerul Hartmann încearcă să demonstreze că da, prin modificarea unui Mercedes-Benz Citan. Iar rezultatul nu are cum să te lase indiferent.

Citan primeşte tratamentul ”dubă hot-hatch” de la Hartmann Citan primeşte tratamentul ”dubă hot-hatch” de la Hartmann

În general, utilitarele sunt adevărate cenuşărese printre celelalte autoturisme, deşi avantajele practice majore ar trebui să le facă mult mai interesante pentru publicul larg. Nicio problemă, pot deveni mai interesante dacă li se aplică tratamentul adecvat. Iar specialistul german Hartmann ne-o demonstrează, experimentând pe Mercedes-Benz Citan.

... un fel de hot-hatch bun să transporţi cartofii şi porcul?

Vărul german al lui Renault Kangoo şi al lui Dacia Dokker plusează, pe lângă prestanţa conferită de siglă, şi cu o manevrabilitate mult mai bună, aşa încât cei care apreciază un stil mai agresiv de conducere, dar vor şi mult spaţiu interior, n-ar trebui să rateze această maşină.

În primul rând, tunerul s-a ocupat de exterior, caroseria fiind vopsită, cum altfel, în culorile Germaniei. Dar într-un mod care îi imprimă maşinii mult dinamism, roşul şi galbenul ţipător având rol de magnet pentru orice privire.

V-aţi prins, da? E vopsit în culorile Germaniei, să nu mai facă lumea poante că ar fi Kangoo

Nu doar coloritul maşinii atrage, ci şi accesoriile aerodinamice adaptate spoilerelor faţă şi spate sau pragurile. Sunt oferite mai multe tipuri de jante, cu design racing şi diametru de până la 18 inci, în timp ce suspensia este coborâtă cu 25 mm, pentru a asigura o stabilitate mai bună.

În privinţa motoarelor, Hartmann apelează doar la chip-tuning, cel mai puternic motor ajungând de la 110 la 129 CP. Şi evacuarea e schimbată, în plus fiind oferit şi un kit pentru pedala de acceleraţie, care să asigure un răspuns mai prompt al motorului.

Şi acum, pauză: chiar ai nevoie de o dubă sportivă?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.