G-Power M3 GT2 R e un BMW Seria 3 cu 720 CP

Germanii de la G-Power, care ştiu câte una-alta despre cum ar trebui modificat un BMW, au luat un M3 şi l-au transformat, practic, într-o maşină de curse omologată pentru circulaţia pe drumurile publice. A, da, şi are 720 CP sub capotă.

G-Power M3 GT2 R e un BMW Seria 3 cu 720 CP G-Power M3 GT2 R e un BMW Seria 3 cu 720 CP

Tunerul german G-Power a publicat detaliile despre evoluţia programului de modificări pentru sportiva BMW M3, care a fost denumită M3 GT2 R. Spre deosebire de predecesorul său (M3 GT2 S), care se lăuda cu 600 CP şi 528 Nm, noul G-Power M3 GT2 R vine cu 720 CP şi 700 Nm obţinuţi la 5.900 rpm.

Toată această putere a fost obţinută prin montarea unui sistem de supraalimentare cu compresor mecanic SK III „Sporty Drive”, care ajută maşina ce cântăreşte doar 1,5 tone să accelereze de la zero până la 100 km/h în 3,7 secunde. Sprintul de la zero până la 200 km/h durează doar 9,5 secunde, iar viteza maximă este de 330 km/h.

Bineînţeles, pentru ca maşină să rămână pe şosea, iar şoferul să ajungă în acasă într-o singură bucată, cei de la G-Power au făcut câteva adăugiri de bun simţ – am spune noi. Lucruri precum un sistem de răcire modificat pentru a ţine sub control temperatura motorului, un kit de caroserie din fibră de carbon, un sistem de suspensie propriu, jante de 20 de inci şi frâne mai puternice.

În interior, scaunele standard au fost înlocuite cu unele de curse, care sunt mai uşoare cu 12 kg decât originalele, bancheta din spate a fost eliminată complet, iar siguranţa a fost îmbunătăţită prin montarea unui rollcage agreat de FIA.

Preţul unui G-Power M3 GT2 R complet începe de la 195.310 euro, dar există şi posibilitatea de a cumpăra îmbunătăţirile separat. Kitul de supraalimentare costă aproape 42.000 de euro, kitul de caroserie din fibră de carbon  costă 30.000 de euro, în timp ce setul de jante + anvelope costă 12.000 de euro.

Păreri?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.