Galag TG1 – super-tuning bazat pe Nissan GT-R

Autor: Oraan Mărculescu 30 mai 2013 Tuning auto

Numele Galag TG1 e cam ciudat şi pare a se potrivi ca nuca în perete acestei maşini cu o puternică personalitate, care reuşeşte fără mari probleme să disimuleze faptul că se bazează pe sportiva japoneză Nissan GT-R.

Team Galag e o echipă de pasionaţi din Arabia Saudită, care participă la raliul neconvenţional Gumball 3000 cu modele cât mai inedite. Iar în acest an, alături de replica celebrului deja Tumbler Batmobil din seria ”Dark Knight”, şi-a făcut apariţia şi acest Galag TG1.

Pentru modificarea maşinii, Team Galag a apelat la specialiştii americani Parker Brothers Concepts, care au realizat un kit exterior din fibră de carbon care, practic, schimbă aproape total aspectul colţuros al lui GT-R. Însă contribuie şi la reducerea semnificativă a masei totale, de la 1.815 kg (pentru modelul de serie) la 1.630 kg.

Şi performanţele motorul V6 twin-turbo au fost mult îmbunătăţite, puterea maximă crescând de la 550 CP la nu mai puţin de 750 CP, ceea ce îi conferă lui Galag TG1 o viteză maximă de 340 km/h (faţă de 315 km/h pentru modelul de serie), precum şi un demaraj 0-100 km/h în numai 2,6 secunde, cu 0,1 secunde mai bun ca un GT-R normal.

Despre preţul acestei conversii nu avem nici o informaţie, dar suntem curioşi care e părerea voastră:

VI SE PARE MAI REUŞIT GALAG TG1 DECÂT NISSAN GT-R?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide