Hennessey VelociRaptor 600, bazat pe noul F-150, dezvăluit în toată gloria

Hennessey VelociRaptor 600 are toate elementele unei camionete de performanţă: de la culoare la puterea suplimentară care a fost instalată sub capotă, de la modul în care arată la performanţele dinamice anunţate.

Hennessey VelociRaptor 600, bazat pe noul F-150, dezvăluit în toată gloria Hennessey VelociRaptor 600, bazat pe noul F-150, dezvăluit în toată gloria

Ford F-150 Raptor va fi prezentat cel mai probabil la salonul auto de la Detroit 2015, dar până la NAIAS ne încântă deja ochii şi imaginaţia cei de la Hennessey, care au dezvăluit noul lod VelociRaptor 600 Supercharged, bazat pe noul F-150.

Dacă precedentul F-150 Velociraptor era o bestie respectabilă, actualul profită şi de faptul că noul F-150 este mai uşor, datorită caroseriei de aluminiu, care a dus la scăderea în greutate cu peste 310 kilograme. V8-ul de 5 litri a fost modificat, fiindu-i adăugat un sistem de supraalimentare de tip Roots, un sistem proprietar de gestiune a motorului, injectoare superioare şi o evacuare din oţel inoxidabil. Aşa cum îi spune şi numele, VelociRaptor 600 duce puterea motorului de 385 CP la 600 CP, ceea ce îi va permite să facă sprintul 0-100 km în sub 5 secunde.

Maşina stă pe anvelope BFGoodrich de 33 de inci, montate pe roţi Hennessey de 17 inci. Opţional, se pot adăuga spoilere frontale şi posterioare cu protecţii off-road, un troliu, suspensii off-road, LED-uri şi frâne Brembo. Rezultatul este un monstru pe care l-am dori în faţa casei, drept cadou de Moş Crăciun.

Şi să nu credeţi că este vorba de o maşină scumpă. Preţurile pentru un VelociRaptor pornesc de la 73.500 de dolari, inclusiv F-150-ul care va fi modificat, ceea ce nu e deloc, dar absolut deloc mult pentru o maşină de 600 de cai-putere care arată senzaţional. Voi ce spuneţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.