Kicherer tunează Mercedes SLS

Nu prea înţelegem de ce tunerul Kicherer a apelat la această blondă pentru a ne arăta ultima lor creaţie, bazată pe Mercedes SLS. E clar, totuşi, că bolidul e mult mai reuşit, nu?

Kicherer tunează Mercedes SLS Kicherer tunează Mercedes SLS

De parcă nu era suficient că supercarul Mercedes SLS nu se găseşte pe toate gardurile, mai vin şi tunerii cu propuneri care le dau dureri de inimă fanilor. Cum este şi cazul acestui model tunat de Kicherer şi prezentat într-o manieră lifestyle, graţie fotografului Frank Luger.

Nu ne vom pierde timpul comentând latura artistic-feminină a imaginilor, deoarece blonda poate fi criticată din destule puncte de vedere, mai ales dacă facem comparaţie cu ceea ce vedem la show-urile auto de pe la noi. În schimb, acest Mercedes SLS by Kicherer este, cu adevărat, o raritate.

În primul rând, maşina a primit un sistem reglabil de suspensii de origine KW, prin care garda la sol poate fi ridicată în mod automat cu 30 mm, suficient pentru a putea trece peste obstacole de genul celor întâlnite la intrarea în parcările subterane sau a denivelărilor pentru limitarea vitezei. Totodată, acest sistem de suspensii controlate automat a fost setat pentru a-i conferi maşinii un grad mai ridicat de confort, dar şi un control mai bun în curbele de viteză.

Motorul maşinii a fost optimizat, aşa încât puterea lui este acum de 610 CP, iar cuplul motor maxim de 670 Nm - la modelul de serie, aceste valori sunt de 571 CP, respectiv 650 Nm. Un aport la creşterea puterii îl are şi noul sistem de evacuare din inox, cu 4 ieşiri, responsabil şi pentru un sound mai sportiv.

Kicherer şi-a mai pus amprenta şi asupra setului de jante RS-1 cu design exclusiv, care îl fac pe SLS să arate foarte agresiv. Alte modificări estetice se rezumă la adoptarea unui splitter din carbon pe spoilerul faţă, respectiv ornarea difuzorului spate cu elemente din fibră de carbon. Acelaşi material a fost folosit şi pentru particularizarea interiorului luxos.

Ce alegeţi: blonda sau maşina tunată?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.