Kicherer tunează Mercedes SLS

Nu prea înţelegem de ce tunerul Kicherer a apelat la această blondă pentru a ne arăta ultima lor creaţie, bazată pe Mercedes SLS. E clar, totuşi, că bolidul e mult mai reuşit, nu?

Kicherer tunează Mercedes SLS Kicherer tunează Mercedes SLS

De parcă nu era suficient că supercarulMercedes SLS nu se găseşte pe toategardurile, mai vin şi tunerii cu propuneri care le daudureri de inimă fanilor. Cum este şi cazul acestui model tunat deKicherer şi prezentat într-o manieră lifestyle, graţie fotografuluiFrank Luger.

Mercedes SLS by Kicherer - prezentat in maniera life-style

Nu ne vom pierde timpul comentând latura artistic-feminină aimaginilor, deoarece blonda poate fi criticată din destule punctede vedere, mai ales dacă facem comparaţie cu ceea ce vedem lashow-urile auto de pela noi. În schimb, acest Mercedes SLS by Kicherer este,cu adevărat, o raritate.

În primul rând, maşina a primit un sistem reglabil desuspensii de origine KW, prin care garda la sol poate fi ridicatăîn mod automat cu 30 mm, suficient pentru a putea trecepeste obstacole de genul celor întâlnite la intrarea în parcărilesubterane sau a denivelărilor pentru limitarea vitezei. Totodată,acest sistem de suspensii controlate automat a fost setat pentrua-i conferi maşinii un grad mai ridicat de confort, dar şi uncontrol mai bun în curbele de viteză.

Puterea motorului lui Mercedes SLS tunat de Kicherer a ajuns la 610 CP

Motorul maşinii a fost optimizat, aşa încât puterea luieste acum de 610 CP, iar cuplul motor maxim de 670 Nm - lamodelul de serie, aceste valori sunt de 571 CP, respectiv 650 Nm.Un aport la creşterea puterii îl are şi noul sistem de evacuare dininox, cu 4 ieşiri, responsabil şi pentru un sound mai sportiv.

Kicherer şi-a mai pus amprenta şi asupra setului dejante RS-1 cu design exclusiv, care îl fac pe SLS să aratefoarte agresiv. Alte modificări estetice se rezumă la adoptareaunui splitter din carbon pe spoilerul faţă, respectiv ornareadifuzorului spate cu elemente din fibră de carbon. Acelaşi materiala fost folosit şi pentru particularizarea interiorului luxos.

Ce alegeţi: blonda sau maşinatunată?

O blonda vs. un unic Mercedes SLS by Kicherer