Peste 500 CP pentru noile BMW M3/M4, de la Alpha-N Performance

Autor: Oraan Mărculescu acum 8 ani Tuning auto

Noul BMW M4, la fel ca fratele sedan BMW M3, se bazează pe un motor ”şase cilindri în linie”, de 3,0 litri şi care e dotat cu două turbocompresoare. Propulsor care se laudă cu o putere maximă de 431 CP, respectiv cu un cuplul motor maxim de 550 Nm, obţinut de la doar 1.850 rpm. Deci nu ne miră demarajul 0-100 km/h în doar 4,3 secunde.

The green machine is a mean machine. Deci nu e o ”maşină verde”, să le fie clar ecologiştilor

 

Dar, pe principiul ”niciodată nimic nu e suficient”, pe care îl aplică mulţi fani BMW, iată că tunerul Alpha-N Performance anunţă un program de modificări serioase, care să transforme coupe-ul M4 într-o adevărată bestie dedicată fanilor NFS sau ”Fast & Fourious”.

Prin urmare, kitul EVOX asigură creşterea puterii de la 431 CP la 520 CP (adică un plus de 89 CP), în timp ce valoarea cuplului motor e mărită cu numai 50 Nm, ajungând la 600 Nm. Adică vorbim de valori mult mai apropiate de ale fratelui mai mare BMW M6, faţă de care M4 tunat de Alpha-N Performance va fi mult mai agil, fiind mai mic.

Păi normal că 431 CP e prea puţin, toată lumea voia ca noul BMW M4 să aibă peste 500 CP, nu?!

 

Tunerul nu divulgă încă informaţii despre nivelul de îmbunătăţire al performanţelor dinamice, rezumându-se la adăuga pe listă o suspensie sport Öhlins, un eleron spate ajustabil şi o evacuare modificată. În plus, cei interesaţi mai sunt ”ameninţaţi” cu evoluţii ulterioare ale modificărilor: Stage 2 şi Stage 3 promit şi mai multe sute de cai putere din motorul lui BMW M4. E cineva interesat?

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide