Proiect de tuning eco de la Marangoni: Toyota GT86-R Eco Explorer

Autor: Oraan Mărculescu 11 mart. 2013 Tuning auto

Primul lucru pe care îl putem remarca în cazul proiectului Toyota GT86-R Eco Explorer realizat de specialistul Marangoni ţine, evident, de pneuri: este vorba de un set de cauciucuri de înaltă performanţă Marangoni M-Power EvoRed.

Însă lucrurile nu se opresc aici, deoarece Marangoni a recurs la tacâmul complet al unui tuner care se respectă. Prin urmare, maşina beneficiază de un kit exterior suficient de apetisant, de origine TRC, cu spoilere şi praguri din fibră de sticlă.

Sportivitatea e la locul ei datorită difuzorului mult mai mare şi a evacuărilor mai generoase, în timp ce jantele negre de 19 inci au un design racing. Interesantă şi vopseaua crom-oglindă a caroseriei, plafonul negru completând în mod fericit tabloul.

Şi interiorul a primit modificări pentru accentuarea spiritului sportiv, scaunele Sparco fiind pe gustul piloţilor, însă mult mai importante sunt modificările tehnice – despre care ne dă o idee maneta ciudată a schimbătorului de viteze.

Mai precis, motorul maşinii a fost adaptat pentru alimentarea cu amoniac (NH3), un combustibil foarte puţin cunoscut şoferilor din Europa, dar care are avantajul unui cost foarte redus: doar 20 de cenţi litrul (adică mai puţin de 1 leu!).

Sistemul de alimentare este de origine Bigas International, motorul putând funcţiona strict cu amoniac la turaţii mai mici de 2.800 rpm. Prin urmare, pentru utilizarea urbană această soluţie este excelentă, deoarece emisiile nocive sunt extrem de mici.

În plus, autonomia asigurată de rezervorul special, de 30 de litri, se cifrează la circa 180 km. Computerul maşinii realizează automat trecerea de la alimentarea cu benzină la cea cu amoniac, deci şoferului nu-i rămâne decât să se concentreze asupra condusului, mai ales că modificările motorului presupun creşterea puterii maxime de la 200 la 220 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide