Record de viteză pentru Ford GT Hennessey: 423 km/h

John Hennessey de la Hennessey Performance ne-a obişnuit cu maşini cu mii de cai putere, care depăşesc lejer 300 km/h. Iar la a doua ediţie de anul acesta a festivalului Texas Mile, un Ford GT modificat de Hennessey a demonstrat cât de lejer trece de 300.

Record de viteză pentru Ford GT Hennessey: 423 km/h Record de viteză pentru Ford GT Hennessey: 423 km/h

După ce au atins 355 km/h cu un Cadillac cu 1.200 de cai-putere şi 328 km/h cu un Chevrolet Camaro cu 707 cai-putere, cei de la Hennessey Performance au reuşit să facă un Ford GT să depăşească 400 km/h.

Mai exact, în timpul celei de-a doua ediţii a festivalului Texas Mile, un Ford GT1000 modificat de Hennessey a atins viteza maximă de 423,7 km/h (263,3 mile pe oră). Ceea ce înseamnă că a doborât recordul festivalului, stabilit în luna martie de aceeaşi maşină.

Fordul GT1000 Hennessey are sub capotă un motor V8 de 5,4 litri cu compresor mecanic şi două turbocompresoare care dezvoltă 1.000 de cai-putere la 6.600 rpm. Alte modificări sunt reprezentate de un sistem nou pentru alimentarea cu combustibil, un nou modul electronic de control al motorului şi conducte din oţel inoxidabil pentru turbocompresoare.

Nu e rău, dacă ne gândim că maşina are aer condiţionat, geamuri electrice şi sistem audio şi poate circula legal pe drumurile publice.

Când au anunţat lansarea pachetului GT1000 pentru modelul Ford GT, cei de la Hennessey au spus că maşina va avea o viteză maximă de 394 km/h, dar se pare că nu au fost mulţumiţi de rezultat şi au făcut ceva îmbunătăţiri pentru a trece de pragul de 400 km/h.

Video Ford GT1000 Hennessey Performance la Texas Mile Speed Festival:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.