Studiu la GTI Meeting Worthersee: Volkswagen Golf GTI Excessive

Cu ocazia întâlnirii fanilor Golf GTI la Worthersee, cei de la Volkswagen au prezentat un kit exterior denumit GTI Excessive. Realitatea, însă, nu este conformă cu numele.

Studiu la GTI Meeting Worthersee: Volkswagen Golf GTI Excessive Studiu la GTI Meeting Worthersee: Volkswagen Golf GTI Excessive

Pachet Golf GTI ExcessiveAtunci când spui "excesiv", nu poţi să nu te gândeşti la un monstru mecanic. Iar, pe fanii lui Golf GTI indicativul "Ecessive" îi va duce, cu siguranţă, cu gândul la brutalul VW Golf GTI W12 650, prezentat acum doi ani.

Însă la această ediţie a Golf GTI Worthersee Meeting am avut parte de un Golf GTI Excessive destul de calm pentru ce sugerează denumirea. Este adevărat, faţă de ediţia specială VW Golf GTI Adidas, studiul prezentat de nemţi este ceva mai agresiv, fiind un fel de teaser pentru un pachet sport care, cel mai probabil, va fi oferit ca opţiune pentru Golf GTI în viitorul apropiat.

Accesorii vopsite in black-pianoComparativ cu un VW Golf GTI de serie, studiul Excessive vine vopsit în culoarea specială roşu "Firespark Metallic", aceeaşi de pe Golf GTI Worthersee 2009. Accesoriile aerodinamice suplimentare sunt finisate cu vopsea piano-back, evidenţiindu-se foarte bine.

Pachetul cuprinde un splitter frontal suficient de vizibil, montat sub spoiler, praguri şi bosaje (care măresc lăţimea maşinii cu 30 mm), precum şi un difuzor spate reuşit, care integrează cele două evacuări alungite, cromate.

Eleron mare si acoperis negruEleronul de pe acest Golf GTI este mai mare şi integrează pe toată lăţimea lui lumina de stop, realizată din LED-uri. Pentru o impresie şi mai accentuată de exclusivism, acoperişul este şi el finisat în vopseaua piano-black.

Jantele sunt sportive, de origine BBS şi au dimensiunea de 19", fiind încălţate cu pneuri cu talon jos, de 235/35 ZR 19. Bineînţeles, sunt negre, lăsând să se întrevadă foarte bine etrierele de frână particularizate cu logo-ul "GTI Worthersee 2010".

Interiorul maşinii nu a fost uitat: inserţii din aluminiu polişat sau finisarea multor elemente cu vopseaua black-piano, care pun în evidenţă covoraşele având cusătură roşie. Scaunele sport sunt şi ele acoperite cu o combinaţie de piele Nappa neagră, cu porţiuni de roşu-flash pe laterale.

Fanaticii lui Golf GTI vor fi fericiţi să audă că pachetul Excessive aduce şi un upgrade de putere pentru motor, obţinut graţie noii evacuări. Este adevărat, vorbim doar de 4 CP suplimentari, dar măcar Golf GTI Excessive se poate lăuda cu 214 CP şi 286 Nm.

Volkswagen Golf GTI Excessive prefigureaza un pachet sport dedicat lui Golf GTI

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.