Transformare extremă: de la diesel de 143 CP la mini-M5 de 550 CP. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 08 apr. 2014 Tuning auto

BMW Seria 1M Coupe e o maşină excelentă, însă doritorii din lumea întreagă au o problemă: au fost construite prea puţine exemplare. De altfel, un 1M Coupe original costă acum, la mâna a doua, mai mult decât costa atunci când a fost nou. Dar se pare că cineva a găsit o soluţie ingenioasă la lipsa de 1M-uri de pe piaţă.

Mai exact, germanii de la TJ Fahrzeugdesign au luat un simplu BMW Seria 1 Coupe 118d cu motor diesel de 143 CP şi au scos absolut toate componentele care erau în plus, adică motorul, cutia de viteze, suspensia, roţile, frânele şi scaunele.

Ta-daaaa!

În locul lor au apărut, pe rând, minunatul motor V10 pe benzină de pe BMW M5 E60, care produce nu mai puţin de 500 CP în formă standard, o cutie de viteze automată cu şapte trepte SMG de la BMW, o suspensie îmbunătăţită şi un set de scaune „împrumutate” de la un M3 CSL. Altfel spus, băieţii ăştia au creat 1M-ul suprem. Dar 500 CP nu sunt suficienţi, se pare, aşa că prin magie electronică, V10-le de 5,0 litri dezvoltă 550 CP.

Sprintul de la zero până la 100 km/h durează doar patru secunde, iar viteza maximă este de 330 km/h. Dacă tot nu eşti convins, atunci mai ia nişte cifre: 12 secunde pentru sprintul de la zero până la 200 km/h.

Costul? Păi, conform site-ului oficial, conversia motorului costă 35.999 de euro, în vreme ce toată maşina (care este de vânzare) valorează acum 79.900 de euro.

VIDEO:

Ai ceva de spus? Comentează mai jos!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide