Transformare extremă: de la diesel de 143 CP la mini-M5 de 550 CP. VIDEO

A fost odată un BMW Seria 1 Coupe cu motor diesel de 143 CP. Doar că proprietarul nu a fost foarte mulţumit de performanţele coupe-ului german, aşa că a ales un V10 pe benzină. Şi nu orice V10, ci ACEL V10 din fostul BMW M5.

Transformare extremă: de la diesel de 143 CP la mini-M5 de 550 CP. VIDEO Transformare extremă: de la diesel de 143 CP la mini-M5 de 550 CP. VIDEO

BMW Seria 1M Coupe e o maşină excelentă, însă doritorii din lumea întreagă au o problemă: au fost construite prea puţine exemplare. De altfel, un 1M Coupe original costă acum, la mâna a doua, mai mult decât costa atunci când a fost nou. Dar se pare că cineva a găsit o soluţie ingenioasă la lipsa de 1M-uri de pe piaţă.

Mai exact, germanii de la TJ Fahrzeugdesign au luat un simplu BMW Seria 1 Coupe 118d cu motor diesel de 143 CP şi au scos absolut toate componentele care erau în plus, adică motorul, cutia de viteze, suspensia, roţile, frânele şi scaunele.

Ta-daaaa!

În locul lor au apărut, pe rând, minunatul motor V10 pe benzină de pe BMW M5 E60, care produce nu mai puţin de 500 CP în formă standard, o cutie de viteze automată cu şapte trepte SMG de la BMW, o suspensie îmbunătăţită şi un set de scaune „împrumutate” de la un M3 CSL. Altfel spus, băieţii ăştia au creat 1M-ul suprem. Dar 500 CP nu sunt suficienţi, se pare, aşa că prin magie electronică, V10-le de 5,0 litri dezvoltă 550 CP.

Sprintul de la zero până la 100 km/h durează doar patru secunde, iar viteza maximă este de 330 km/h. Dacă tot nu eşti convins, atunci mai ia nişte cifre: 12 secunde pentru sprintul de la zero până la 200 km/h.

Costul? Păi, conform site-ului oficial, conversia motorului costă 35.999 de euro, în vreme ce toată maşina (care este de vânzare) valorează acum 79.900 de euro.

VIDEO:

Ai ceva de spus? Comentează mai jos!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.