Un Land Rover Defender cu motor de Corvette e un Defender nebun

Autor: Iulian Dnistran 01 dec. 2014 Tuning auto

Bătrânul Land Rover Defender mai are un pic şi o să fie tras pe linie moartă. De fapt, modelul britanic se produce – mai mult sau mai puţin în aceeaşi formă – încă din 1948, aşa că îţi poţi imagina că nu e chiar cea mai luxoasă sau rapidă maşină din lume.

În realitate, Defenderul rămâne atractiv doar pentru puriştii care vor să simtă pe pielea lor cum e să conduci o maşină care are rădăcini în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi pentru cei care vor o utilitară capabilă.

Acum, însă, cei de la Wildcat au creat un pachet care face din Defender o alegere mult mai atractivă pentru cei care preferă sunetul unui V8 american. Mai exact, britanicii pot monta un V8 de 6,2 litri de Chevrolet Corvette care produce 430 CP şi 540 Nm. Adică prea mult, dacă mă întrebi pe mine, dar asta nu înseamnă că nu se poate şi mai mult, fiindcă Wildcat oferă şi pachete în care V8-ul american ajunge la 550 CP şi 640 Nm.

Iată-l, în toată splendoarea sa

Pentru varianta de caroserie 110 (cu patru uşi), sprintul de la zero până la 100 km/h durează 6,5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 193 km/h. Iar acum imaginează-ţi cum ar fi să mergi cu 190 km/h într-un Aro.

Ce-i drept, sunetul e atât de dulce încât toată nebunia de sub capotă ajunge – încet, încet – să aibă sens.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide