Un nebun a înghesuit peste 1.000 CP într-un VW Golf 1 (şi e destul de înfricoşător). VIDEO

Da, ai citit bine. Un Volkswagen Golf 1, adică o maşină veche de peste 30 de ani, are mai multă putere decât primul Bugatti Veyron.

Despre Golful preparat de Boba Motorsport am mai scris în urmă cu doi ani, pe vremea când se lăuda cu 736 CP. Ei bine, între timp lucrurile au mai avansat puţin, astfel că acum monstruozitatea asta mică are nu mai puţin de 1.056 CP şi 1.001 Nm sub capotă, obţinuţi dintr-un propulsor de doar 2,0 litri.

Aşa cum îţi imaginezi, motorul e orice numai original nu - turbocompresorul funcţionează la o presiune de 3,4 bari, iar limitatorul de turaţie intră în joc abia la 9.000 rpm. Totodată, maşinuţa care pare că a ieşit pe porţile Iadului are un sistem de tracţiune integrală 4Motion ca să pună toată acea putere pe asfalt, precum şi o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Evident, această combinaţie duce la o acceleraţie năucitoare. Dacă nu ne crezi, aruncă o privire peste videoclipul de mai jos.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.