Vilner Bullshark. Sau cum să faci din BMW Seria 6 rechin adevărat!

Autor: Oraan Mărculescu 04 dec. 2013 Tuning auto

BMW Seria 6 cu nume de cod E63 provine din epoca de design Bangle, pentru unii fiind un BMW cu design revoluţionar, pentru alţii o maşină neconformă cu spiritul bavarezilor.

Tunerul bulgar Vilner a vrut să customizeze acest model controversat astfel încât să atragă simpatia oricui asociază Seria 6 cu un rechin. De unde şi denumirea maşinii, Bullshark (rechinul taur) fiind una dintre cele mai periculoase specii de rechini.

Faţă de alte proiecte de tuning, care apelează la diverse ornamente de natură aerodinamică sau estetică, bulgarii au vrut să modifice aspectul maşinii intensiv, aşa încât rezultatul pare o maşină cu totul diferită.

În primul rând surprinde partea frontală, iar, dacă ”privirea” maşinii vi se pare cumva cunoscută, acest lucru se datorează ”transplantării” blocurilor optice de pe… SUV-ul Infiniti FX. În acelaşi timp, ”rinichii” grilei au primit o formă mai rafinată, împreună cu designul original al spoilerului frontal conferindu-i maşinii o nouă identitate.

Spatele e şi el modificat estetic, având curburi mai ”apetisante” decât un Seria 6 normal, în timp ce aripile faţă au fost garnisite cu un ornament care imită fantele maşinilor de curse de odinioară.

Şi în interior remarcăm modificări importante, de la tapiţeria special concepută pentru scaune (preluate de la varianta M6) până la volanul cu o formă nouă şi indicatoarele personalizate. Evident, nu putea lipsi plăcuţa specială, care îi reaminteşte permanent şoferului cine s-a ocupat de customizarea maşinii şi când.

Lucrurile nu se opresc aici, maşina beneficiind şi de un tuning tehnic, de origine AC Schnitzer: creşterea puterii motorului V8 de la 333 CP la 370 CP, graţie resoftării unităţii centrale. La care se mai adaugă un set nou de jante Z Performance, de 19 inch.

Ca picanterie, Vilner oferă şi o geantă de voiaj personalizată în culorile şi materialele folosite pentru interior, singura necunoscută a modelului Bullshark rămânând preţul pe care cel interesat va trebui să îl plătească, dacă vrea să se laude cu un rechin realmente original.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide