1 miliard de euro cheltuiţi şi autostrăzi care nu sunt

Ziarul Financiar a dat publicităţii lista celor mai mari 50 de plăţi făcute de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în primele şapte luni.

1 miliard de euro cheltuiţi şi autostrăzi care nu sunt 1 miliard de euro cheltuiţi şi autostrăzi care nu sunt

Compania de autostrăzi a făcut în perioada ianuarie-iulie plăţi totale de aproape 4 miliarde de lei (peste 950 de milioane de euro), astfel că primele 50 de plăţi reprezintă aproape 95% din banii pe care CNADNR i-a plătit în aceeaşi perioadă.

Cu un miliard de euro, cât a cheluit CNADNR în primele şapte luni, ar fi putut fi construiţi între 160 şi 260 de kilometri de autostrăzi, potrivit calculelor ZF care iau în considerare standardele de cost pentru construcţia de astfel de drumuri.

ZF a solicitat CNADNR, în virtutea legii accesului liber la informaţiilor publice, detalii despre modul în care a cheltuit banii pe care îi are la dispoziţie. Iată ce a ieşit: conform informaţiilor transmise de CNADNR constructorul Spedition UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a luat în perioada ianuarie-iulie 2011 cei mai mulţi bani de la CNADNR, peste 177 de milioane de euro, suma fiind cu 10% mai mare decât cifra de afaceri pe care compania a raportat-o în 2011. Austriecii de la Strabag, care au încasat peste 100 de milioane de euro, dar şi Romstrade, companie controlată de Nelu Iordache, care au primit de la CNADNR peste 70 de milioane de euro, completează podiumul celor mai mari plăţi.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.