16 August în istoria automobilistică

Pe 16 August a fost prezentat cel mai rapid automobil cabrio, Bugatti Veyron Grand Sport, un supercar cu 1.001 şi acoperiş targa.

16 August în istoria automobilistică 16 August în istoria automobilistică

16 August 2008 - În această zi la exclusivistul eveniment automobilistic din Monterey a fost prezentat cel mai rapid automobil cu acoperiş detaşabil din toate timpurile, Bugatti Veyron Grand Sport. Această versiune a legendarului Veyron oferea aceeaşi 1.001 cai putere, dar şi senzaţii în aer liber de neuitat proprietarului. Foarte interesant acest model avea atât un acoperiş rigid detaşabil, dar şi unul textil pentru clipele în care ploaia strica planurile de croazieră.

Cu acoperişul rigid montat viteza maximă de 407 km rămâne nealterată, dacă se opta pentru o rulare cu pletele în vânt aerodinamica are de suferit şi viteza maximă este de "doar" 360 km/h, iar cu copertina de urgenţă trasă Veyronul poate atinge doar 130 km/h, din motive lesne de înţeles. Doar 150 de exemplare au fost anunţate la acea vreme dintre care 50 erau destinate proprietarilor existenţi de Bugatti.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.