19 Iunie în istoria automobilistică

19 iunie este ziua de naştere a lui Luc Donckerwolke care a desenat supercar-urile Lamborghini Gallardo, Murcielago, dar şi modele pe care le vedem zi de zi pe stradă.

19 Iunie în istoria automobilistică 19 Iunie în istoria automobilistică

19 Iunie 1965 - În această zi în Peru, Lima se naşte din părinţi belgieni, Luc Donckerwolke, o figură marcantă a industriei auto contemporane. Luc şi-a început cariera de designer la Peugeot în 1990 şi după doi ani s-a mutat la Audi. După încă doi ani a fost detaşat la Skoda acolo unde a contribuit la designul primelor generaţii Skoda Octavia şi Fabia.

S-a reîntors în 1996 la Audi şi în 1998 a fost numit şef de design la Lamborghini. Aici a atins perioada de glorie desenând modelele Murcielago şi Gallardo. În această perioadă a mai contribuit şi la designul modelelor Audi, creând controversatul A2 şi proiectând Audi R8 LeMans Racer. Din 2006 a trecut la SEAT având ca sarcină crearea unui design cât mai tineresc, dar şi pragmatic în acelaşi timp. Rezultatul mutării sale la SEAT a fost noua generaţie SEAT Ibiza şi acum lucrează intens la viitoarea generaţie Seat Leon.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.