3 August în istoria automobilistică

În această zi, acum 110 ani, a luat naştere Firestone, compania pionieră în producerea de anvelope pentru automobile în serie.

3 August în istoria automobilistică 3 August în istoria automobilistică

3 August 1900 - În această zi în Akron Ohio Harvey S. Firestone a înfiinţat compania care îi poartă numele, devenind una dintre primele companii care fabricau cauciucuri pentru automobile. Afacerea a început timid cu doar 12 angajaţi, dar prin conexiunile pe care le avea Harvey Firestone a reuşit să devină furnizorul Ford în perioada de glorie reprezentată de Model T. Astfel în 1918 dacă jumătate dintre maşinile americane erau Ford Model T, se poate spune că jumătate foloseau gume Firestone ceea ce a făcut din compania din Ohio cea mai importantă la acea vreme.

În 1979 Firestone nu mergea însă deloc bine şi a fost restructurată, multe uzine fiind închise şi activităţile care nu aveau legătura cu producţia de cauciucuri închise. Imediat compania a fost cumpărată de către japonezii de la Bridgestone. Compania operează în prezent în 23 de state . având peste 11.000 de angajaţi la nivel global.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.