A construit o motocicletă dintr-un Citroen 2CV pentru a scăpa din deşert!

Situaţiile disperate cer măsuri disperate. Pe această filosofie se bazează povestea unui francez care a trebuit să îşi construiască o motocicletă dintr-un Citroen 2CV pentru a putea scăpa din deşert.

A construit o motocicletă dintr-un Citroen 2CV pentru a scăpa din deşert! A construit o motocicletă dintr-un Citroen 2CV pentru a scăpa din deşert!

Povestea lui Emil, un francez care călătorea prin Africa, pare desprinsă din filmul Mad Max. Acesta se afla în nordul Africii atunci când a fost rugat de autorităţi să nu mai înainteze din cauza situaţiei politice agitate din zonă. Emil nu a ascultat acest sfat şi a încercat să scurteze drumul prin deşert. Din păcate, al său Citroen 2CV nu este maşina ideală pentru această escapadă şi nu după mult timp un arbore planetar a cedat.

De aici începe adevărata aventură. Emil a reuşit să dezasambleze modelul francez şi apoi să construiască o motocicletă funcţională. Procesul de fabricaţie a durat 12 zile, un timp foarte bun având în vedere faptul că acesta nu era pregătit şi nici nu avea uneltele necesare pentru această operaţiune. În cele din urmă, francezul a reuşit să iasă din deşert şi a fost chiar fericit să plătească amendă pentru că circula cu un vehicul neomologat. Povestea originală a apărul în revista 2CV Magazine unde puteţi găsi mai multe informaţii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.