Amenzile se majorează din nou. Verifică neapărat asta înainte de a porni la drum!

Autor: Cristian Agatie 09 aug. 2019 Știri auto
Amenzile se majorează din nou. Verifică neapărat asta înainte de a porni la drum!

Potrivit proiectului de ordonanţă a Guvernului, care a apărut miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor, amenzile se vor majora de la minimum 250 şi maximum 500 de lei la minimum 260 şi maximum 520 de lei în cazul autotismelor. Tarifele rovinietei pentru autoturisme sunt, în prezent, de 3 euro (şapte zile valabilitate), 7 euro (30 de zile), 13 euro (90 de zile) şi 28 de euro (12 luni). Aceste valori vor fi păstrate şi de acum înainte.

Situaţia se va schimba dramatic în cazul transportatorilor de mărfuri şi persoane, care se vor confrunta în curând cu majorări atât a tarifelor rovinietei, cât şi a amenzilor pentru neplata acestora. Mai exact, pentru transportatorii de persoane se vor majora amenzile, iar pentru cei de mărfuri se vor majora şi tarifele, şi amenzile. Astfel, de la o amendă maximă de 4.500 de lei, se va ajunge la una de 23.000 de lei.

Deocamdată, proiectul de ordonanţă se află în dezbatere publică, prevederile sale nefiind aplicate. Actul are însă toate şansele să fie adoptat, fapt ce va creşte povara fiscală a transportatorilor. Măsura vine la scurt timp după ce CNAIR a inaugurat noi puncte de control a rovinietei

Dacă nu îţi mai aminteşti dacă ai achitat sau nu rovinieta, există o metodă simplă să faci acest lucru. Noi îţi recomandăm să nu pleci de acasă înainte de a fi sigur că ai o rovinietă valabilă. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul CNAIR la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta (da, ştim, adresa nu este tocmai intuitivă) şi să introduci numărul maşinii şi seria de caroserie. Aplicaţia va interoga baza de date şi imediat veţi putea vedea dacă aveţi rovonietă valabilă şi data la care aceasta expiră.

Cumpărarea rovinietei se poate face de la benzinării, oficiile poştale sa online de pe site-ul erovinieta.ro. Tot la această adresa se poate achita şi taxa de trecere a podului Feteşti-Cernavodă, în caz că aveţi drum spre mare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide