Ascultă cum sună noul Ford GT pe circuit şi o să îţi faci ziua mai frumoasă (VIDEO)

Noul Ford GT a fost lansat în primăvară, dar încă mai are de trecut prin multe teste până să ajungă în showroomuri. Între timp, americanii fac tururi de circuit cu varianta de curse a supercarului, iar sunetul pe care îl scoate V6-le este cât se poate de dulce.

Ascultă cum sună noul Ford GT pe circuit şi o să îţi faci ziua mai frumoasă (VIDEO) Ascultă cum sună noul Ford GT pe circuit şi o să îţi faci ziua mai frumoasă (VIDEO)

Noul Ford GT mai are de trecut prin câteva probe de foc înainte de a ajunge la dealeri în 2016, iar versiunea de curse, gândită pentru Le Mans 2016, trebuie să demonstreze că e suficient de bună ca să câştige ediţia de anul viitor a legendarei curse de anduranţă franceze, fiindcă scopul americanilor e clar: victoria.

Există şi o explicaţie istorică pentru existenţa noii generaţii Ford GT, atât în variantă de stradă, cât şi în versiune de curse: în 2016 se împlinesc 50 de ani de când un Ford a câştigat prima dată la Le Mans, iar producătorul auto vrea să sărbătorească aşa cum se cuvine.

În videoclipul de mai jos, poţi să vezi GT-ul pregătit pentru Le Mans cum face ce ştie el mai bine pe circuit: zgomot şi viteză. Noi zicem că sună foarte bine, având în vedere că e vorba despre un V6 biturbo. Tu ce zici?

VIDEO:

Articol publicat iniţial pe 30 iulie 2015

UPDATE:

Am vrut mai mult, Ford s-a conformat. În clipul de mai jos, echipa de dezvoltare de la Ford Performance - care va fi responsabilă pentru 12 viitoare modele sport Ford lansate până în 2020 - aproape că se laudă cu cât de bine s-a comportat GT în primele teste.

Iar GT va juca un rol important aici, fiind „o platformă pentru inovaţii tehnice”. Versiunea de curse Ford GT va folosi, în kitul aerodinamic, şi componente printate 3D. Şi, Doamne!, cum sună acest EcoBoost...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.