ASIMO sărbătoreşte a 10-a aniversare

ASIMO a ajuns la un moment extrem de important şi va sărbători a 10-a aniversare pe 31 Octombrie.

ASIMO sărbătoreşte a 10-a aniversare ASIMO sărbătoreşte a 10-a aniversare

Cu 10 ani în urmă Honda a creat un robot umanoid atât de avansat, încât a declanşat o adevarată revoluţie în tehnologia roboţilor umanoizi. Pentru a marca această dată, astăzi au fost lansate site-uri aniversare şi filme, împreună cu noi imagini, secvenţe video, povestea dezvoltării şi aplicaţii pentru smartphone.

Momentele aniversare ale lui ASIMO la - (http://world.honda.com/ASIMO/ ). Aplicaţia software pentru iPhone şi smartphone-uri cu platformă Android, "Aleargă cu ASIMO" îi prezintă pe ASIMO şi alţi roboţi Honda ca personaje care pot interacţiona cu utilizatorul. (Atât aplicaţia pentru iPhone cât şi cea pentru Android vor fi disponibile în curând).

Munca de cercetare a Honda în robotica umanoidă a început acum aproape un sfert de secol, iar 14 ani mai târziu, pe 31 Octombrie 2000, ASIMO a fost creat. De la dezvăluirea sa la Universitatea Tehnică din Darmstadt în iunie 2003, ASIMO a inspirat, educat şi influenţat mii de oameni din regiune şi a fost aclamat atât de ingineri cât şi de oameni de ştiinţă.

ASIMO a vizitat muzee de ştiinţă pe tot cuprinsul Europei, a întâlnit membrii familiilor regale şi şefi de stat, a vizitat până şi Parlamentul European. ASIMO face parte din programul Honda pe termen lung de cercetare şi dezvoltare în robotică şi mobilitate umană. Scopul Honda este de a dezvolta un robot care va fi capabil să ajute oamenii în viaţa de zi cu zi; un robot care va prelua unele dintre sarcinile care ne-ar ajuta să avem o viaţă mai uşoară şi mai placută.

Avantajele unui astfel de robot umanoid ar putea să nu fie limitate la mediul de acasă, ar putea include orice situaţie în care oamenii ar avea nevoie de ajutor şi asistenţă.Honda îşi concentrează acum cercetarea în zona de dezvoltare a informaţiei precum şi pentru îmbunătăţirea înţelegerii interacţiunii ideale şi a relaţiei între om şi roboţii umanoizi.

Scopul suprem al proiectului ASIMO este de a crea un robot umanoid cu adevarat utilizabil şi să continue dezvoltarea sistemelor inteligente pentru a putea fi utilizate în celelalte produse Honda. Mai mult decât atât, Honda este partenerul multor proiecte educaţionale europene, cu scopul de a inspira elevii şi studenţii să devină mai implicaţi în ştiinţă şi inginerie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.