Audi DSG cu șapte trepte

Audi a lansat noua sa transmisie cu șapte trepte cu ambreiaj dublu, destinată modelelor din clasa de mijloc a constructorului german.

Audi DSG cu șapte trepte Audi DSG cu șapte trepte
Noul model va înlocui mai vechea S Tronic cu șase trepte, fiind o etapă complet nouă în strategia Audi de îmbunătățire a transmisiilor special dezvoltate pentru modelele sale. Cu șapte trepte și ambreiaj dublu, noua cutie de viteze va echipa modele din gama de mijloc de preț, primul ce va beneficia de această tehnologie fiind viitorul SUV compact Q5.

Potrivit celor de la Audi, noul DSG este realizat pentru a fi cuplat la motoarele amplasate longitudinal dar și la sistemul de transmisie integrală Quattro, fiind capabil să reziste la cupluri de până la 550 Nm. O astfel de performanță se traduce printr-o compatibilitate cu un număr foarte mare de motorizări și implicit în venituri mai mari pentru constructorul german. Noul S tronic poate fi folosit în modul automat, unde computerul alege automat vitezele, fiind păstrate programele Drive si Sport. Vitezele pot fi schimbate și manual, prin intermediul levierului montat pe consola centrală, sau opțional grație padelelor montate în spatele volanului.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.