Avantaje legale pe care le ai când deţii o maşină electrică

Statul român susţine achiziţionarea de autovehicule electrice

Avantaje legale pe care le ai când deţii o maşină electrică Avantaje legale pe care le ai când deţii o maşină electrică

Cele mai mari avantaje în utilizarea unui vehicul electric sunt gradul redus de emisii, silenţiozitatea, costurile de încărcare scăzute şi impozitele zero.

Statul român susţine achiziţionarea de autovehicule electrice. Începand cu anul 2017 statul român oferă nu numai finanţare la achiziţionare, dar şi reduceri de taxe pentru deţinătorii de maşini electrice. 

Preţurile pentru un autovehicul electric nou încep de la 12.000 euro şi ajung până la peste 30.000 euro. La achiziţionarea unui automobill electric sau electric hibrid statu român acordă un ajutor financiar de până la 10.000 euro, prin programul guvernamental Rabla Plus.

Autorităţile vor acorda un singur ecotichet pentru fiecare maşină electrică cumpărată, însă o persoană fizică va putea folosi un singur ecotichet pe an.

De asemenea,  autovehiculele acţionate electric sunt exceptate de la impozitele auto. Gramatical, "autovehicule acţionate electric" includ şi autovehiculele hibrid, însă prevederile legale referitoare la impozitele auto menţionează doar o reducere a sumei impozitate pentru acest tip de automobile.

Deţinătorii de maşini hibrid pot beneficia de o reducere cu până la 50% din sumele impozitate, pentru motoarele de peste 22000 cm cubi.

Regiile autonome de transport public şi societăţile private de transport în comun, inclusiv firmele de taximetrie vor contracta începând cu anul 2020 autovehicule acţionate electric în proporţie de 30% din necesarul de achiziţii. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.