BMW ar putea furniza platforma lui Mini pentru Saab 9-2

Conform cotidianului suedez Dagens Industri, Saab urmează să aibă discuţii cu BMW pentru o posibilă colaborare în vederea producerii viitorului model de clasă mică Saab 9-2 pe platforma noului Mini.

BMW ar putea furniza platforma lui Mini pentru Saab 9-2 BMW ar putea furniza platforma lui Mini pentru Saab 9-2

Nu de mult, zvonurile privind un rival suedez pentru Mini, şi anume Saab 9-2, au început să macine analiştii lumii auto. După ce Saab a scăpat de faliment, se pare că planul pentru un model premium de clasă mică îşi urmează cursul.

Cu o mică modificare: 9-2 s-ar putea să nu mai fie un duşman al lui Mini, ci să facă parte din aceeaşi familie. Adică modelul suedez ar urma să beneficieze de platforma tehnică a viitoarei generaţii Mini, în cazul în care se va ajunge la un acord în acest sens în întâlnirea care se pare că va avea loc la sfârşitul lui iunie, conform unei surse citate de Dagens Industri.

Deşi încă nu există confirmări oficiale ale unui eventual parteneriat BMW-Saab, cotidianul continuă cu speculaţiile. Astfel, nu ar fi exclus ca BMW să furnizeze un motor diesel pentru SUV-ul Saab 9-4X, care va fi construit la o uzină GM din Mexic, iar în Europa va fi lansat în cursul anului 2011. De asemenea, modelele Saab ar putea primi, în urma unui parteneriat cu BMW, şi o serie de sisteme de siguranţă care să le sporească atractivitatea.

Prin urmare, planurile Spyker pentru Saab sunt destul de mari, deşi vorbim de o marcă destul de mică. Obiectivul principal avut în vedere este dublarea vânzărilor până la o valoare de peste 80.000 de unităţi în 2012. Cât de greu va fi acest lucru, doar Victor Muller, preşedintele Saab, ne va putea spune.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.