BMW produce Mini electrice

Producătorul german de automobile BMW, care deţine marca britanică Mini, construieşte 500 de modele electrice care urmează să fie exportate şi testate în California, Statele Unite ale Americii (SUA).

BMW produce Mini electrice BMW produce Mini electrice

Mini-urile electrice sunt construite în fabrica mărcii din Oxford, Marea Britanie, fără a avea montate motorul şi cutia de viteze. Maşinile sunt exportate apoi în Munchen, Germania, unde sunt echipate cu trenuri de rulare electrice, scrie Automotive News Europe.

"Acest pas va oferi BMW Group baza iniţială de cunoştinţe despre soluţii de mobilitate prin resurse pur electrice. Scopul nostru este de a combina experinţa superlativă a condusului cu o propulsie electrică eficientă, cu emisii zero", a declarat preşedintele bordului de management al BMW AG, Norbert Reithofer.

Surse din interiorul BMW au declarat pentru Automotive News Europe că 490 din cele 500 de Mini electrice vor fi exportate în California pentru clienţi deja aleşi, celelalte zece maşini fiind destinate showroom-urilor. Modelele Mini electrice sunt argintii şi au acoperişul galben, potrivit aceloraşi surse.

Inginerii BMW care lucrează la modelele electrice Mini fac parte dintr-o nouă divizie denumită "Project i", înfiinţată de BMW pentru a dezvolta maşini cu emisii zero. Mini-urile electrice vor ajuta BMW să corespundă cerinţelor autorităţilor din California care spun că producătorii auto care vând maşini în acest stat trebuie să aibe disponibile la comercializare şi maşini cu emisii zero.

Testele realizate cu modele MINI se vor desfăşura pe perioada următoarelor 12-18 luni, iar detalii despre acest nou concept vor fi prezentate spre sfârşitul anului acesta. Alţi constructori auto care au anunţat că dezvoltă maşini electrice sunt Volkswagen, Daimler, PSA Peugeot-Citroen şi Renault-Nissan.
 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.